Hazalátogatott iskolájába a kettős szervátültetésen átesett Boros Olivér

Iskolájába, a János Zsigmond Unitárius Kollégiumba látogatott a kettős szervátültetésen átesett kisfiú, Boros Olivér. Bárdos Réka tanítónő a Szabadságnak elmondta: a szívélyes fogadtatást követően Olivér nagy lelkesedéssel ülte végig a magyarórát.
A tanító nénivel...

Jól érezte magát társai között, ez a találkozás láthatóan pozitív hatással volt hangulatára, ami minden orvosságnál, kezelésnél fontosabb. Olyannyira elemében érezte magát, hogy megígérte, hétfőn is visszatér néhány órára. A harmadikos kisfiú lyoni tartózkodása alatt is igyekezett lépést tartani a tanulásban osztálytársaival – mondta a tanítónő. Hozzátette: a „pozitív hatás” kölcsönös, az iskolatársakra, tanári karra is érvényes. Megtudtuk: a kisfiúra további kezelés vár, május végén visszatér Lyonba. 

Olivér beteg vesével született, a kezelés a máját is tönkretette, ezért a vese és májátültetés volt az egyetlen lehetőség, hogy életét megmentsék. Itthon nem tudtak segíteni rajta, egyedül Lyonban vállalták a bonyolult beavatkozást, az életmentő műtétre tavaly június 18-án került sor. A kórház által kiállított számla, illetve az utókezelési költségek fedezésére nagyszabású gyűjtési akciókat szerveztek Erdély-szerte. 

Fotók: Horváth Tamás