Hat irakit fogott el a parti őrség

Hat irakit fogott el a parti őrség
Hat iraki állampolgár, négy felnőtt és két gyermek próbált meg illegálisan bejutni Románia területére Bulgáriából. Gyalogosan érkeztek, Németországba szerettek volna eljutni, ám a parti őrség megállította őket – derül ki a határrendészet közleményéből.

„2016. november 27-én 10 óra körül az ostrovi határrendészet határőrei egy bejelentés nyomán illegális migránsokat kutattak fel. Egy Konstanca megyei országúton két járművet állítottak meg. Az egyikben három bolgár utazott, a másikban egy bolgár és hat iraki állampolgár” – részletezi a közlemény.

Az ellenőrzés során kiderült, hogy az iraki állampolgárok – 5 és 39 év közöttiek – illegálisan, gyalogosan lépték át a bolgár-román határt. A négy bolgár állampolgár – 26-30 évesek – azt mondta, ők segítették volna az irakiakat, hogy eljussanak Németországba.

Illegális határátlépés és migránscsempészet miatt indult eljárás.

A járműveket elkobozták. A bolgár állampolgárokat a konstancai törvényszék melletti ügyészségen hallgatják ki, az irakiakat viszont a román-bolgár megállapodás értelmében átadják a bolgár hatóságoknak.
promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Határrendőröket sebesítettek meg migránsokat szállító embercsempészek szerda hajnalban egy rajtaütés során, a hatóságok több figyelmeztető lövést is leadtak – közölte az Agerpres hírügynökséggel a román határrendészet temesvári regionális parancsnoksága. 

Belpol