Hamarosan WonderPuck fesztivál

Hamarosan WonderPuck fesztivál
Kolozsvári és bonchidai helyszíneken találkozhatnak majd az érdeklődők az idei WonderPuck utcai fesztivál több mint negyven eseményével.

A szeptember 9–12. között zajló rendezvény műsorában bábszínházi előadások és animációk, koncertek, kiállítások, workshopok és alkotói műhelyek szerepelnek, derül ki a szervezők – Puck Bábszínház és ESUA Egyesület – közleményéből.

Az ötödik alkalommal megszervezett utcai fesztiválra öt országból – Magyarország, Németország, Törökország, Olaszország, Moldova Köztársaság – érkeznek meghívottak, emellett természetesen fellépnek a különböző hazai bábszínházak társulatai is.

Öt helyszínen – Főtér, Művészeti Múzeum, Néprajzi Múzeum, a Magic Puppet társulat udvara (Bulevardul Eroilor/Deák Ferenc utca 16 szám), bonchidai Bánffy-kastély (szeptember 9-én) – tekinthetők majd meg a különböző események. A szervezőkkel a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Színház és Film Karának diákjai is együttműködnek, a Képzőművészeti és Formatervezői Egyetem hallgatóinak a munkáiból pedig kiállítást szerveznek, amelyek egyben a fesztivál dekorációiként is szolgálnak.

Az utcai fesztivál teljes programját szeptember elsején teszik közzé a WonderPuck honlapján – wonderpuck.eu – illetve Facebook-oldalán.