Hagyják el Libanont a román állampolgárok – kéri a külügy

A kilences skálán nyolcas fokozatú riasztás érvényes Libanonra (fotó: Bejrút, Wikipedia)
A közel-keleti biztonsági helyzet romlása miatt arra kérte vasárnap a külügyminisztérium a román állampolgárokat, hogy hagyják el Libanont, és ne is induljanak útnak ebbe az országba.

A szaktárca emlékeztetett, hogy a kilences skálán nyolcas fokozatú riasztás érvényes Libanonra a közel-keleti helyzet eszkalációja miatt. A külügy felhívta a figyelmet, hogy a kiszámíthatatlanul romló biztonsági helyzet a kereskedelmi repülőjáratok és az utazási útvonalak elérhetőségét is érintheti, ezért azt javasolják a román állampolgároknak, hogy a még közlekedő járatokkal hagyják el az országot. A Libanon területén tartózkodóknak javasolják továbbá, hogy jelentsék be tartózkodási helyüket Románia bejrúti nagykövetségén. A diplomáciai képviselet elérhetőségei a következők: cím: Rue du Palais Presidentiel, Baabda, P.O. 40227; honlap: beirut.mae.ro, e-mail: beirut@mae.ro.

A román állampolgárok a bejrúti román nagykövetség telefonszámain (+961 5 924 849; +961 5 920 432; +961 5 920 452) kérhetnek konzuli segítséget. Vészhelyzet esetén a +961 76 775 503-as számot kell hívni – tájékoztat az Agerpres