Forgalmi változások, új fekvőrendőrök

Forgalmi változások, új fekvőrendőrök
A Kolozsvári Polgármesteri Hivatal keretében működő forgalmi bizottság több változásról döntött az elmúlt időszakban, amelyeket a városháza közleménye szerint már gyakorlatba is ültettek.

Ezek szerint egyirányú lett az Ecetgyár/Oțetului utca a 14. számtól a Vízkelety/Mioiței utcán át a Garibaldi/Moldovei utcai kereszteződésig, ezzel egyidőben az utca egyik oldalán parkolóhelyeket vesznek nyilvántartásba, míg a másik oldalon parkolást gátló oszlopocskákat helyeznek el a járdaszegélyen.Ugyanilyen oszlopocskákat helyeznek el a Garibaldi/Moldovei utca teljes hosszában illetve más környélbeli utcákban is, hogy a járdákat visszaadják a gyalogosforgalomnak – az autósok számára alternatívaként az új sportcsarnok alatti parkolóház használatát javasolják.

Egyirányúvá válik továbbá szeptember 5-e után a Cseresznye/Cireșilor utcának a Kemény János/Ceahlău és Majális/Republicii utca közötti szakasza, amelybe a Majális utca felől lehet behajtani. Ismét kétirányú lesz viszont a Moldován Gergely/Prof. Ciortea és Murányi/Heinrich Heine utca.

Tilos lesz balra kanyarodni a Kálvin/Cpt. Grigore Ignat utcából a Szamosfalvi/Traian Vuia útra; villanyrendőrt helyeznek el Bem/G. Coşbuc utca és a Stadion Sétány találkozásánál lévő, valamint a L. Pasteur és a Holdvilág/Gh. Marinescu utca kereszteződésében lévő átjáróhoz.

A fekvőrendőröket az alábbi helyeken szerelik fel: Lomb/Frunzișului utca – lefelé menet, a Kaptató/Urcușului utca előtt), Kajántói út/Oașului utca 310. szám elé, Zsák/Fundătura Oașului utca, Kálvin/Cpt. Grigore Ignat utca 28. szám előtt és a Pandúr/Ostașilor utcával való kereszteződésnél, Borháncs/L. Rebreanu úton (a Voievod Gelu utca környékén).

Mindezekről az intézkedésekről az említett bizottság az augusztus 11-i ülésén döntött.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

az év első hat hónapjában, az ezekben okozott kár összege több mint 155 millió lejre rúg – nyilatkozta vasárnap a Román Rendőrség gazdasági bűncselekményeket vizsgáló osztályának vezetője.
Közhír
Elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el vasárnap az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) 25 megye folyóvizeire.
Közhír