FerBit 2024 – várják a jelentkezőket a 17. Ferences Biciklitúrára

Július 15-ig lehet jelentkezni egy nem mindennapi zarándoklatra, a 17. Ferences Biciklitúrára, a FerBit-re, amely idén július 23–28. között gurul, Újuljatok meg! (Ef 4, 23) mottóval.

A túrára olyanok jelentkezését várják, akik betöltötték 14 életévüket, és akik megfelelő kerékpárral rendelkeznek, mivel az útszakasz többnyire hegyi jellegű, így túra- és hegyi kerékpárokat igényel. Várják mindazokat, akik szeretik a természetet, akik örömmel tartoznának egy olyan biciklis közösséghez, amelyben a hit, Isten, egymás, és a teremtett világ szerete különös hangsúllyal bír, akik vágyakoznak egy nem mindennapos zarándoklatra, akiknek igényük van a közösség összetartó erejének megtapasztalására, és akik szeretnének megújulni az életükben, az Istennel és embertársaikkal való kapcsolatokban.

Az idei FerBit útvonala: Hidegség (Csángó és Fatányéros Panzió) – Gyimesfelsőlok – Bükkloka – Piposz Birtok – Motorforduló – Kóstelek – Ágas – Káronta – Csobányos – Aklos – Úzvölgye – Gyürke – Csinód – Csíkszentmárton – Csíkszentlélek – Csíksomlyó.

A túra tervezett programja a következő:

Július 23., kedd: 14–15 óra között gyülekező Hidegségen, utána ráhangoló a 17. Ferences Biciklitúrára.

Július 24., szerda: Hidegség – Gyimesfelsőlok – Piposz Birtok – Kóstelek.

Július 25., csütörtök: estére megérkezés Károntára (Cărunta), a halastavakhoz.

Július 26., péntek: Úzvölgye.

Július 27-én az esti órákban érkezés Csíksomlyóra.

Jelentkezés, további információk a Ferences Biciklitúra facebook oldalán, illetve a +4 0754 487 028-as telefonszámon.