Fellobbant az adventi láng a Báthory-líceumban

Fellobbant az adventi láng a Báthory-líceumban
A Báthory István Elméleti Líceumban péntek délelőtt két adventi koszorú gyertyáját is meggyújtották, a nagy és a kis épületben egyaránt.

– Különleges ünnepségen veszünk részt most. Idén az iskola közössége előtt gyújtjuk meg az adventi koszorú első gyertyáját, míg más években csak a díszteremben került erre sor. A mi keresztény Európánk most az adventi szent időt ünnepli. Jézus a kereszténység által jobb világot hozott – magyarázta az 5–12. osztályosoknak Schuller Hajnal, a Báthory-líceum igazgatója.

– A meghitt és szép advent valódi lehetőséget kínál arra, hogy rájöjjünk: nem vagyunk egyedül, Isten velünk van. A fény Krisztust jelképezi – mondta Jánossi Imre tisztelendő, aki először látogatott el az iskolába.

A nagyépületben Zágoni Mátyás X. osztályos diák gyújtotta meg az adventi koszorú gyertyáját. A Szentírásból Csete Annamária XII. osztályos diák idézett.

Jánossi Imre tisztelendő először látogatott el az iskolába

Schuller Hajnaltól megtudtuk: a koszorút elhelyezik a nagy épület félemeletén, a Báthory-szobor elé, és ott hétfőtől az osztályok sorra adventi villámcsődületet szerveznek a hosszú szünetben.

A kis épületben Jánossi Imre plébános áldása után Vetésy Foith Tamás 3. osztályos diák gyújtotta meg az adventi koszorú gyertyáit. Énekelt Sikó-Barabási Iringó, Szabados-Erős Éva, Schuller Emőke és Bota Villő Nóra harmadikos diák.

 

FOTÓK: ROHONYI D. IVÁN