Erdélyi mozikban a Bogyó és Babóca

Erdélyi mozikban a Bogyó és Babóca
A bölcsődések és óvodások körében több mint tíz éve népszerű rajzfilmsorozat 5. évadának összefűzött epizódjait szeptember elejétől vetíti több romániai mozi.

A Bogyó és Babóca 5. – Hónapok meséiben az évszakok váltakozását 12 rövid történetben lehet végigkövetni, a természet minden hónapban közös játékra hívja a szereplőket. Kalandjaik során februárban különleges farsangi bálon ünnepelnek együtt, áprilisban közösen ugrálóváraznak, júliusban együtt készítenek gyümölcsjégkrémet, decemberben izgalmas ajándékokkal lepik meg egymást, a 13., ráadástörténetben pedig süteményversenyen vesznek részt, amelyen kiderül, hogy bárki, még a mindig lelkiismeretes Bagolydoktor is hibázhat.

Kolozsváron, a Győzelem moziban szeptember 2-án, 13 órakor és szeptember 3-án, 11 órakor, a Művész moziban pedig szeptember 2-án, 10 órakor vetítik a rajzfilmet. Rendszeres vetítések lesznek Sepsiszentgyörgyön a Művész moziban szeptember 1-jétől, Csíkszeredában a Csíki moziban szeptember 5-e után, Kézdivásárhelyen pedig a Holnemvolt Székelyföldi Mesefesztiválon vetítik szeptember 26-án.

A sorozat a Kedd Stúdióban készült, rendezője a Maestróval az Oscar-jelölésig eljutott M. Tóth Géza, valamint Fazakas Kinga. A forgatókönyvet a Bogyó és Babóca mesék szerzője, Bartos Erika írta, és a rajzokat is ő készítette. A sorozat zenéjét Szabó Tibor szerezte, és a mesemondó ezúttal is Pogány Judit. A sorozat romániai forgalmazója a Filmtett Egyesület.