Bogyó és Babóca újra „csenget” Romániában is

Bogyó és Babóca
Húsvét után újabb évaddal, 13 összefűzött mesével tér vissza az erdélyi és a partiumi mozivásznakra a KEDD Stúdió népszerű rajzfilmsorozata.

Bartos Erika kedves gyerekmeséi idén 20 évesek lettek. A rajzfilmsorozat „fiatalabb”: a legelső évad 2010-ben készült el, a hatodik, Csengettyűk című széria pedig április 5-én jut el az erdélyi mozinézőkhöz.

A korábbi Bogyó és Babóca mozifilmekhez hasonlóan ezúttal is Bartos Erika 13 rövid meséjét fűzték össze az alkotók. A történeteket meghatározó, vissza-visszatérő motívum az empátia, az odafigyelés, a folyamatos törekvés mások kívánságainak, vágyainak a teljesítésére. A rajzfilmek mesélője ezúttal is Pogány Judit.

A Bogyó és Babóca 6. – Csengettyűk romániai vetítései: 
– Kolozsvár, Művész mozi – rendszeres vetítések április 6-ától (az április 6-i bemutató eseménye a Facebookon); további vetítések a Művész moziban: április 7-én 13.30-tól és 15.15-től (esemény a Facebookon
– Kolozsvár, Győzelem mozi – rendszeres vetítések április 10. után. Nagyvárad, Cinema Palace – rendszeres vetítések április 5-étől
– Temesvár, Győzelem mozi – egyszeri vetítés április 6-án 16 órától (esemény a Facebookon), későbbi dátumokért érdemes követni a Filmtett Distribution Facebook-oldalát
– Csíkszereda, Csíki mozi – rendszeres vetítések április 6-ától (esemény a Facebookon)
– Sepsiszentgyörgy, Művész mozi – rendszeres vetítések április 5-étől
– Kézdivásárhely, Vigadó Művelődési Ház – egyszeri vetítés májusban (részletek hamarosan a Filmtett Distribution Facebook-oldalán)
– Brassó, Astra mozi – április 11. és 14. között, a Brassói Magyar Filmnapok programjában (részletek hamarosan itt)

A gyerekközönség körében jól ismert, több mint 100 karakter mellett ezúttal is feltűnnek új szereplők: a Rézbogár, a harangok és a csengők mestere, Borz Ottó, aki piros frizbit ajándékoz barátjának, Mókus Regőnek, valamint az Ezerlábú, akit távoli rokona, a Százlábú meghív magához almaszüretre.

A mesék szándékuk szerint „szépre-jóra” tanítanak, a legkisebbek számára is jól követhetőek, könnyedén befogadhatóak: célközönségük a bölcsődés, óvodás korosztály. A mesefüzér teljes időtartama 67 perc.

Bogyó és Babóca 6. – Csengettyűk rendezője Fazakas Kinga és M. Tóth Géza. A meséket írta és rajzolta Bartos Erika. A széria producere M. Tóth Géza, zenéjét Szabó Tibor szerezte. A rajzfilm romániai forgalmazója a Filmtett Egyesület.