Emil Boc újra beszáll a polgármesteri tisztségért folyó versenybe

boc
Emil Boc ötödik mandátumát nyerheti meg a júniusi választásokon Kép: Facebook
Újra megpályázza a polgármesteri széket Emil Boc Kolozsváron, az RMDSZ Oláh Emese jelenlegi alpolgármestert indítja a tisztségért a június 9-i helyhatósági választásokon.

A város élén negyedik mandátumát töltő Emil Boc szombaton Facebook-oldalán, élő videó-bejelentkezésben erősítette meg, hogy újra megpályázza a polgármesteri tisztséget. Megköszönte követői támogatását, és azt mondta, hogy azokat is megérti, akiket a döntése nem lelkesít, mivel a demokráciában nem lehet mindenkit elégedetté tenni.

Úgy értékelte, a lakossággal közösen sikerült Kolozsvárt a jelenlegi szintre emelni és a továbbiakban is minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy a jó irányt fenntartsa. 

“Elsősorban azért indulok, hogy folytassuk azokat a jó dolgokat, amelyeket együtt teremtettünk Kolozsváron” - fogalmazott a polgármester. 

Közölte: az is célja, hogy az életminőség szempontjából a város továbbra is első helyen álljon. Hozzátette, tudatában van annak, hogy nem minden tökéletes, és “nem folyik tej és méz” Kolozsváron, de véleménye szerint a város “szép hely” lett, ahol családként gyermeket lehet nevelni, tisztességes munkahely található.

Harmadik célként - a romániai elvándorlásra utalva - kijelentette: olyan várost szeretne, amelynek lakói nincsenek arra kényszerítve, hogy gazdasági okok miatt Európa más országaiba költözzenek.

Tervei között a város sokak által hiányolt közlekedési infrastruktúrájának további kiépítését, a többi között a metróvonal és a körgyűrű még hiányzó szakaszának építését említette.
Az RMDSZ Oláh Emese jogászt indítja a polgármesteri székért, és a hét éve alpolgármesterként dolgozó politikus vezeti a kolozsvári önkormányzati képviselőjelölti listát is.

Kolozsvárnak a legutóbbi népszámlálás adatai szerint 286 ezer lakója van, ebből mintegy 33 ezer vallotta magát magyar nemzetiségűnek. Az eredményt torzítja, hogy a városban mintegy 50 ezer lakos nem vallott etnikai-vallási hovatartozásáról.