Ellenzik a buszmegállót a brassaisok

Ellenzik a buszmegállót a brassaisok
Nemsokára befejeződnek a Magyar/21 decembrie 1989 utca felújítási munkálatai, amelyek a Dávid Ferenc-szobor előtti buszmegálló elköltöztetését is érintik. Ennek kapcsán Fehér Emőke a Brassai Samuel Elméleti líceum 6.-os diákjainak és szüleinek képviseletében fejezte ki aggodalmát a szerkesztőségünkbe eljuttatott üzenetében. Oláh Emese alpolgármester Facebook-oldalán reagált az aggodalmakra.

– Értesültünk arról, hogy az iskolánk elé buszmegállót létesítenének, ami sajnálatos módon a gyerekeink biztonságát veszélyezteti az aktuális járványügyi helyzetben, hiszen a nagy tömeg csak fokozza a vírus terjedését. Az elemisták szülei is az iskola előtt várják a gyerekeiket, így még nagyobb lesz a tumultus. Nem beszelve arról, hogy a földszinti osztályokban tanulók ezentúl nem tudnak szellőztetni, és a hangzavar is sokkal nagyobb lesz – állt a Fehér Emőke üzenetében, amelyben megoldást is javasolnak a problémára. Úgy gondolják, a megálló sokkal jobb helyen lenne a közeli cukrászda környékén.

Oláh Emese alpolgármester Facebook-oldalán reagált az aggodalmakra. – Megértjük a szülők és a pedagógusok érveit, akik azt nehezményezik, hogy a Brassai Sámuel Elméleti Líceum bejárata elé költözik a buszmegálló. Tudatában vagyunk annak, hogy ebben a kérdésben nincs ideális, csak optimális megoldás, a szakemberek pedig egyetértenek abban, hogy ennél jobb helyszín nem áll rendelkezésre a környéken – írta az alpolgármester. Hozzátette: az RMDSZ kérte, hogy tegyék szabaddá az iskola bejáratát, találjanak olyan megoldást, amely egyszerre több problémát is felszámol. Azt sikerült elérniük, hogy három menedék helyett csak kettőt helyezzenek ki, közvetlenül az utcaszegély mellé, egymástól nyolc méteres távolságra, így a líceum bejárata akadálymentesen megközelíthető marad. Ugyanakkor a több mint egy évvel ezelőtt tett ígéretünknek megfelelően a Dávid Ferenc-szobor is láthatóvá válik.

Boritókép: Rohonyi D. Iván