Elkészült a Minerva Archívum új bútorzata

Elkészült a Minerva Archívum új bútorzata
A Minerva Művelődési Egyesület ezúton tudatja közösségünkkel, hogy a Jókai (Napoca) u. 16. szám alatti székházában folyamatban van egyesületünk új könyv- és levéltári helyiségeinek berendezése és azok rendeltetésszerű átadása a látogatóink (diákok, oktatók, kutatók) számára.

Az új könyv- és levéltári helyiségek bútorainak megtervezése és elkészítése 40 742 lejbe került, amely költségünkhöz 13 726,79 lejes támogatást a magyar kormány által működtetett Bethlen Gábor Alaptól kaptunk, a BGA/2119/2020. ikt. számon nyilvántartott pályázatunkra. A nagylelkű támogatásért egyesületünk ezúton is köszönetet mond a támogatóknak. Az elkészült bútorok már a helyükre is kerültek, jelenleg a gyűjteményeinknek az új terekben történő elhelyezése és elrendezése folyik.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Hivatalos panaszt tett az Advocacy Group for Freedom of Identity (AGFI) jogvédő szervezet az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál (ODT), derül ki a szerkesztőségünkhez eljuttatott közleményből. A panaszban arra hívják fel a figyelmet, hogy a magyar tannyelvű érettségizők bizonyos csoportjait indokolatlan megkülönböztetés érte a 2024. július 2-i román nyelv és irodalom érettségi vizsga során.
Közhír