Dragnea a pénz nélkül maradt önkormányzatokról: felelősek a döntéseikért

Dragnea a pénz nélkül maradt önkormányzatokról: felelősek a döntéseikért
Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke azt mondta, az önkormányzatok önállók, ők döntik el, mennyi pénzt szánnak a bérekre, és mennyit a fejlesztésre. Figyelmeztetett ugyanakkor, hogy felelősek is a meghozott döntéseikért.

Dragneát ma az újságírók kérdezték a Szatmár megyei Nagykárolyban arról, hogy hogyan lehetséges, hogy a bérezési törvény nyomán az ország több önkormányzatának nincs pénze a bérekre. Liviu Dragnea azt mondta, nem hallott ilyen problémákról, szerinte ugyanakkor az önkormányzatok a helyi képviselő-testületek határozatai révén szabadon fogadhatják el mind a szerkezeti felépítést, mind a költségvetést.

„Minden önkormányzat autonóm, a helyi tanács határozatai révén szabadon fogadhatja el mind a szerkezeti felépítést, mind a költségvetést. Ők döntik el azt is, mennyi pénzt szánnak a bérekre, és mennyit szánnak fejlesztésre. Megvan ez az autonómiájuk, ezt kérték, és jogosan kérték, mert ez egy európai elv, de ugyanakkor felelősséget is jelent a meghozott döntések kapcsán” – mondta Dragnea.

A PSD elnöke ma Nagykárolyban vett részt a román hadsereg napja alkalmából szervezett ünnepségen Mihai Tudose miniszterelnök és Mihai Fifor védelmi miniszter társaságában.