Döntés a labdarúgó II. ligáról

Döntés a labdarúgó II. ligáról
A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) újabb videókonferenciát hívott össze az érintett csapatokkal a II. liga folytatásának és befejezének módjáról.

A résztvevők szavazással döntöttek három lehetőség közül, az a változat lett nyertes, amely szerint hat csapat rájátszásban dönt a feljutásról, a táblázat többi részét „befagyasztják”, kieső nem lesz ebben az idényben. A másik két változat szerint minden megmaradt találkozót lebonyolítottak volna, illetve a kiesés elkerüléséért is rájátszást írtak volna ki.

A feljutási rájátszásban az első osztályú licenccel rendelkező csapatok vesznek részt a táblázatban elfoglalt helyezésük függvényében, az eddigi pontszámokat viszont megfelezik (felkerekítéssel), és körmérkőzést vívnak. 

Így a rájátszás résztvevői és jelenlegi sorrendje: 1. Aradi UTA 25 pont, 2. Mioveni-i SK és Turnu Măgurele-i Turris Oltul 20–20, 4. Piteşti-i Campionii Argeş FC, Ploieşti-i Petrolul és Bukaresti Rapid 19–19.

A többi együttes helye nem változik, így például a Kolozsvári U FC marad a 14. helyen 27 ponttal megelőzve a 24 pontos Resicabányai MSC-t. A döntések értelmében továbbra a másodosztály tagja marad a 22 pontot gyűjtött 17. helyezett FK Csíkszereda. A következő idényben az ősszel indult 20 együttesből csak a visszalépett Bukaresti Daco Getica és a kizárt Sznagovi Sportul nem folytathatja a küzdelmet