Dohában és Rotterdamban történt

Dohában és Rotterdamban történt
A héten a katari fővárosban (nők) és a hollandiai Rotterdamban (férfiak) voltak magyar és román érdekeltségű teniszmérkőzések, a legfrissebb eseményeket foglaljuk össze.

Babosék visszaléptek a páros mérkőzéstől

A Babos Tímea, Darja Kaszatkina magyar, orosz duó visszalépett a dohai női tenisztorna páros versenyétől.

Babosék ellenfele a kazah Jaroszlava Svedova és az ukrán Olga Szavcsuk lett volna az első fordulóban. Kaszatkina csütörtökön egyesben legyőzte a világranglista 2. helyén álló Angelique Kerbert, majd néhány órával később már Monica Puig ellen játszott. Késő délutánig két szettet fejezett be Kaszatkina. Ezután várt volna még rá a páros meccs – olvasható a babostimea.hu-n.

A visszalépés hátterében Kaszatkina hosszú napja mellett Babos jobb bokájának fájdalma is áll.

A magyar játékos legközelebb a jövő heti budapesti Hungarian Ladies Openen lép pályára, párosban a cseh Lucie Safarova oldalán indul majd.

Tecăuék menetelnek

A Jean-Julien Rojer, Horia Tecău (holland, román) páros elődöntőbe jutott a hollandiai keménypályás, 1 724 930 euró összdíjazású versenyen. Tecăuék a második kiemelt spanyol Feliciano López, Marc López duót két 6:4-es szettben verte mindössze 63 perc alatt. A holland, román kettős így azonos végeredménnyel vágott vissza tavalyi, Dubajban elszenvedett vereségéért.

A sikerrel Tecăuék már 27 480 eurónál és 180 világranglistapontnál járnak. A döntőbe jutásért a hazai pálya előnyét élvező Wesley Koolhof, Matwe Middelkoop kettős következik.

Tecău és Rojer Rotterdamban 2015-ben nyert és 2014-ben döntőbe jutott, tavaly szintén elődöntőig meneteltek.

Ez volt a 35 esztendős Jean-Julien Rojer 300. győzelme párosban. Rojer és a 32 éves Tecău 2014 óta alkot párost, eddig 12 tornán győztek, a legfontosabb közöttük a wimbledoni Grand Slam verseny 2015-ben. Ugyanabban az évben a bajnokok tornáján is diadalmaskodtak Londonban. Rojer összesen 21 tornán lett első.