Csalódást okozott Bukarestben a Zilahi MRK

Csalódást okozott Bukarestben a Zilahi MRK
A táblázat dobogósai csaptak össze a férfi A1-osztály 15. fordulójának utolsó találkozója keretében a Bukarest melletti katonai alakulat sporttermében. A Steaua üldözőjét, a szintén bajnoki címre törő Zilahi MRK együttesét fogadta, és probléma nélkül nyert 83 perc alatt 3:0 (19, 19, 19) arányban.

ERKEDI CSABA

Már maga a szettek szimmetriája (háromszor 25:19) sok mindent elmond a mérkőzés kimeneteléről. Katasztrofálisan kezdtek a szilágyságiak, mindjárt az összecsapás elején az első tíz percben már 8:0-ra (!) vezettek a hazaiak. A Meszes-alji gárda csak a második szett első részében uralta a játékot, vezetett is néhányszor, de a piros-kékek mindig feljöttek, és minden játszmát ugyanolyan arányban nyertek meg. A Steaua legjobb játékosa a magyar válogatott tagja, Németh Szabolcs volt, aki a Zilahi Remat együttesében is szerepelt ezelőtt négy évvel. A vendégektől nincs kit kiemeljünk, csapnivalóan látták el feladatukat a bukaresti meccsen, ahol szurkolóik többet vártak kedvenceiktől. Talán a fáradtság is hozzájárult a kudarchoz, de hát a fővárosiak is egy elég nehéz nagybányai kiszállás után léptek pályára.

A 16. fordulóból már lejátszottak egy mérkőzést, a Galaci Arcada 3:0 arányban nyert a Nagybányai Ştiinţa Explorări ellenében.

A zilahiak továbbra is a táblázat harmadik helyén maradnak és a 16. fordulóban, február 5-én, vasárnap este otthon fogadják az ugyancsak jó képességű Ploieşti-i  Tricolorul csapatát (19.15 órai kezdettel, élőben közvetíti a DigiSport3 tévéadó).

A Kolozs megyeiekre moldvai kiszállás vár, a Dési Egyesülés Bákóban, a Kolozsvári Universitatea Sportklub Karácsonkőn vendégszerepel.

Az állás: 1. Arcada 40 pont/16 mékőzés, 2. Steaua 39/15, 3. Zilah 34/15, …, 9. DÉSI EGYESÜLÉS 13/15, …, 11. KOLOZSVÁRI UNIVERSITATEA SPORTKLUB 10/15.