CFR 1907: változások idényzárás idején

CFR 1907: változások idényzárás idején
A felsőházi mérkőzések zárása után megkezdődtek a csapatmozgások a labdarúgó Orange I. ligában, a Kolozsvári CFR 1907 együtteséből néhányan távoznak.

Az első ezek közül a 30 éves hátvéd, Ionuţ Larie, akinek idén lejár a szerződése a vasutasokkal, és FCSB-vel, a korábbi Steauával egyezett meg a folytatásban. Larie 2014-ben érkezett a CFR-hez, ebben az idényben 40 alkalommal szerepelt és két gólt lőtt a bordómezeseknél. Csapatát 2016-ban Román Kupa győzelemhez segítette, korábban megfordult még a Konstancai Farulnál, a Râmnicu Vâlcea-i MSC-nél, Tulceai Deltánál és Konstancai Viitorulnál.

Miriuţă László vezetőedző együttese a negyedik helyen végzett a bajnoki idényben, de még nem tudott kilépni a fizetésképtelenségből (erre a remények szerint május 26-án kerülhet sor, amikorra kitűzték a következő tárgyalást), s ezért nem szerepelhet nemzetközi kupában. Ha megszűnik a fizetésképtelenség, 2018-tól már indulhat a CFR 1907 európai kupában. A mester Ciprian Deac és Mario Camora köré építené csapatát, amelyből a jelek szerint Tiago Lopes, Cristian Bud és Juan Carlos Real Ruíz is biztosan távozik.

Sajtóhírek szerint az első érkező a 27 éves, 12-szeres montenegrói válogatott hátvéd Szasa Balics lesz, aki legutóbb Bosznia-Hercegovinában az FK Szarajevóban játszott (19 meccsen lépett pályára és egy gólt lőtt). Balics még megfordult a Marosvásárhelyi ESE/ASA együttesénél a 2015–2016-os idényben.