CFR 1907: rájátszásban az éllovas elleni sikerrel

CFR 1907: rájátszásban az éllovas elleni sikerrel
Vasárnap este három mérkőzést rendeztek egy időben a labdarúgó Orange I. liga alapszakaszának 26., utolsó fordulójában, amelyek közvetlenül kihatottak a rájátszásba kerülésre. A Dr. Constantin Rădulescu Stadionban a Kolozsvári CFR 1907 csapata a listavezető Konstancai Viitorult fogadta – a Miriuţă László edzette vasutasok saját kezükben tartották a sorsukat: egy döntetlen eredménnyel már biztosan a felsőházban végeznek. Ezt sikerült túlteljesíteni, Ciprian Deac remek góljával a CFR 1–0 arányban legyőzte a Gheorghe Hagi edzette gárdát. Így a kolozsváriak nem függtek a többi eredmény alakulásától, s az idény eleji hatpontos levonás, a fizetésképtelenség és a viszontagságos alapszakaszbeli menetelés ellenére az 1–6. hely közé jutással zárták. A pontos helyezés hétfőn lapzárta után derült ki, a rájátszás pedig hamarosan elkezdődik.

Az idény úgymond legnehezebb mérkőzésén szinte telt ház előtt sikerült bizonyítani a Kolozsvári CFR 1907 labdarúgócsapatának az Orange I. liga 26. fordulójának vasárnapi játéknapján. A korábban örömhírt kapott vasutasok (5 millió euró érkezett az egyesület számlájára Marian Băgăcean, az új főrészvényes jóvoltából, minden tartozást ki lehet egyenlíteni, s megkezdhetik a fizetésképtelenségből való kijutás folyamatát) bátran nekiestek a „Király” Gheorghe Hagi edzette Viitorulnak, a vasutasok többet tartották a labdát, jobban igyekeztek támadni és veszélyeztetni.

A 15. percben már rezgett a vendégek hálója, de Bryan Nouvier találatát a Kovács István nagykárolyi játékvezető eléggé vitatott döntést hozott: les címén nem adta meg a gólt. Cristi Bud első sikertelen kísérlete után jött a szemfüles Ciprian Deac a 22. percben, s CFR-hez idén visszatért középpályás meglátta, hogy Buzbuchi kapus nem elég jól helyezkedik, s átlőtte, ívelte a felette a labdát a bal felső sarokba (1–0).

Az eredményt sikerült végig megtartani, a vendégeknek a második félidőben egyetlen komolyabb egyenlítési lehetőségük adódott, de Mihai Mincă kapus hárított.

A két csapat összeállítása:

CFR: Mincă – Tiago Lopes, Larie, Andrei Mureşan, Camora – Păun (82. perc Sârbu), Deac, Gomelt (71. perc Rus), Nouvier, Omrani (53. perc Sorsa) – Bud.Viitorul: Buzbuchi – Hodorogea, Boli, Târu, Rădoi (46. perc Casap) – Benzar, Nedelcu, Purece (85. perc Ciobanu) – Chitu (46. perc Vână), Morar, Coman.Miriuţă László vezetőedző mérkőzés utáni nyilatkozta szerint a felsőházban már mindegyik csapat, így a CFR is esélyes a bajnoki címre. „Nagyon örülök a rájátszásba jutásnak, a fiúk érdeme. Ezután a 7-8 hónap után megérdemeljük, hogy ott legyünk, nagyon jól játszottunk. Kezdetben senki sem hitte, hogy a play-offba jutunk, de sikerült. Nem érdekes, hogy melyik csapattal játszunk a folytatás első fordulójában, lényeg az, hogy odajutottunk. Minden együttes ellen egyformán kell felkészülnünk. Deac megmozdulása fantasztikus volt a gólnál” – mondta a mester.

A CFR 1907 csapata idén nem szenvedett vereséget a bajnokságban, egy döntetlen mellett négy ízben győztesen hagyta el a pályát.

A másik két mérkőzésen az esélyesebb csapatok küzdötték ki a felsőházba jutást: Piteşti-en a Krajovai Universitatea SK legyűrte közvetlen ellenfelét, a Medgyesi Gázmetánt, míg a Szörényvárott/Drobeta Turnu Severinben rendezett összecsapáson a Bukaresti Dinamó érvényesítette a papírformát a zsilvásárhelyiek ellen.

Eredmények: • Kolozsvári CFR 1907–Konstancai Viitorul 1–0 (gól: Ciprian Deac – 22. perc) • Krajovai Universitatea SK–Medgyesi Gázmetán 1–0 (Nicuşor Bancu – 62. perc) • Zsilvsárhelyi/Târgu Jiu-i Pandúrok–Bukaresti Dinamó 0–2 (Adam Nemec – 34. és Dan Nistor – 85. perc). Lapzárta után ért véget a Voluntari-i FC–Jászásári/Iaşi-i Politechnika MSC • Gyurgyevói/Giurgiui Astra–Botoşani-i FC találkozó. Az élmezőny:

1.      Viitorul      26     16     3       7       39–22         51

2.      Steaua        26     13     8       5       34–22         47

3.      Kv. CFR*   26     14     7       5       42–23         43

4.      Krajova      26     13     4       9       36–26         43

5.      Dinamó      26     12     5       9       40–33         41

6.      Astra 25     12     5       8       29–28         41

*Hat pontot levontak.

A rájátszásban megfeleződnek a pontok.