CFR 1907: megvalósult igazolások

CFR 1907: megvalósult igazolások
Hivatalosan is bejelentették négy játékos leigazolását a Kolozsvári CFR 1907 labdarúgócsapatánál. A portugál középpályás Thierry Moutinhóval (26 éves, 14-es mezszám), két kapussal, Adrian Russzal (23 éves, 94) és a horvát Tomiszlav Dukával (24, 25), továbbá a hátvédsorban Cristian Maneával (19 éves, 6) kötöttek szerződést.

Moutinho az utolsó idényben a spanyol Mallorcában szerepelt, amely kiesett a második ligából, 2015–2017 között 55 meccsen játszott és öt gólt lőtt. Megfordult még a spanyol Tenerifében (2016), az Albacetében (2014–2015), a Badajoznál (2011–2012) és a svájci Genfi Servette-nél (2010–2013). A középpályás piaci értékét félmillió euróra taksálja a transfermarkt.com.

Cristi Maneát a ciprusi Apollon Limassol adta kölcsönbe. Játszott még a belga Mouscronban 18 mérkőzést, karrierjét a Hagi Akadémián kezdte, 2014-ben debütált az élvonalban a Konstancai Viitorullal, ahol 2015-ig maradt (26 meccs, 2 gól). Május 31-én mindössze 16 évesen debütált a felnőtt nemzeti csapatban az Albánia ellen 1–0-ra megnyert barátságos mérkőzésen. Értéke 450 ezer euro a transfermarkt.com szerint.

Adrian Rus hétévesen kezdett focizni a Kolozsvári U FC-nél, de tizenhat évesen úgy döntött, a labdarúgást már csak hobbi szinten fogja űzni. Tavaly viszont elölről kezdett mindent, s beválogatták cserekapusnak az akkor még IV. ligás U FC-hez, amellyel megérte a mostani feljutást a harmadosztályba. A június 9-i Román Kupa megyei döntője (7–0 a Katonai Glória ellen) döntött úgy, hogy otthagyja az együttest.

Tomiszlav Duka hazájában az RNK Split együttesét érősítette.

További érkezők: Marius Coman (Clinceni-i Academica), Alexandru Vlad (Dnyepro), Ovidiu Hoban (Hapoel Beer-Seva), Urko Vera (Mirandes), Jasin Hamed (Zsilvásárhelyi/Târgu Jiu-i Pandúrok), Szasa Balics (FK Szarajevó), Paulo Vinícius (Apollon Limassol), Pelayo Novo Garcia (Elche), Jeremy Bokila (Akhisar Belediyespor), Srdjan Luchin (Levszki Szófia), Juan Emmanuel Culio, Dan Nistor (Bukaresti Dinamó).

Távozók: Ionuţ Larie (FCSB), Thiago Lopes, Juan Carlos Real Ruíz, Tânc, Spehar (lejárt szerződések miatt), Tomislav Gomelt (lejárt kölcsön), Traian Marc (visszavonult), Al. Neagu, Liviu Antal (Zalgiris Vilnius), Crsitan Bud (Temesvári ACS Poli), Dan Roman (Aradi UTA Öreg Hölgy/Bătrâna Doamnă), Felipe Nascimento (Dinamó).

A jelek szerint viszont már meg is válnának a 27 éves, 12-szeres montenegrói válogatott Szasa Balicstól, akivel Dan Petrescu nem volt megelégedve. Balics az FK Szarajevóban 15 meccset játszott és egy gólt lőtt, megfordult még az Orange I. ligában 2015–2016-ban, a Marosvásárhelyi ESE/ASA-t erősítette. Piaci értéke 400 ezer euró a transfermarkt.com szerint. Sajtóhírek szerint Laurenţiu Rus középpályásnak és Andrei Peteleu hátvédnak is kifelé áll a szekere rúdja Cristi Manea és Alexandru Vlad érkezésével.

A csapat kapitánya a 30 éves portugál Mario Camora marad, a 2011 óta a vasutasokat erősítő vezéregyéniség három kitűnő ajánlatot kapott, de úgy döntött még egy évet hosszabbít a CFR-rel. A portugál több mint 200 meccset játszott meggypiros színekben, s eddig öt gólt lőtt, egy-egy bajnoki cím és Román Kupa (2012, illetve 2016), valamint egy Bajnokok Ligája selejtezőcsoportos szereplés fűződik a nevéhez. A transfermarkt.com szerint 900 ezer eurót ér. Sportkarrierje végeztével pedig Romániában akar maradni.

A CFR 1907 július 17-én, hétfőn 21 órakor kezdi meg a szereplést az I. ligában, a Botoşni-i FC vendége lesz. A találkozót élőben közvetíti a Look tv, a DigiSport1 és a DolceSport tévéadó.