CFR 1907: mégis távozik Miriuță László?

CFR 1907: mégis távozik Miriuță László?
A fizetésképtelenségből kilábalt Kolozsvári CFR 1907 labdarúgócsapatánál már többször is hangoztatták az utóbbi időben, hogy Miriuţă László marad a vezetőedző, a legújabb sajtóhírek szerint a vezetőség Dan Petrescuval tárgyal.

Ezt maga Petrescu, az „Aranygeneráció” tagja is megerősítette. „Tárgyalok a CFR-rel, az egyetlen romániai csapattal, amely megkeresett és szerződést ajánlott” – nyilatkozta a DigiSportnak a jelenleg szabadon szerződtethető Petrescu. Elképzelhető, hogy Petrescut Gică Popescu fogja segíteni munkájában.

A játékosként magyar válogatott szakember hétfőn visszautazik Kolozsvárra, hogy az új vezetőséggel tárgyaljon.

Iuliu Mureşan klubelnök is azt nyilatkozta, hogy előrehaladott tárgyalásokban vannak Dan Petrescuval, mert az új tulajdonos gyorsan szintet akar lépni.

A 49 éves edző legutóbb a dubaji al-Naszrnál dolgozott, edzői pályafutása során megfordult már a Bukaresti Sportul Studenţescnél, a lengyel Wisla Krakkónál, az Urziceni-i Unireánál, az orosz Kuban Krasznodarnál és Dinamó Moszkvánál, a katari al-Arabinál, a Marosvásárhelyi ESE/ASA csapatánál és a kínai Csiangszu Sainty/Szuningnál. Petrescu bajnoki címig jutott az urziceni-i gárdával (2008–2009), Szuperkupát a Marosvásárhelyi ESE-vel (2015 – ezen az egy meccsen edzette a vásárhelyieket, majd anyagi okok miatt távozott, és éppen Miriuţă váltotta) és Kínai Kupát a Csiangszu Szuninggal (2015), továbbá bajnoki ezüstéremig jutott a Wislával (2005–2006). A Bajnokok Ligája csoportkörben 2009-ben Dan Petrescu együttese, az Unirea Urziceni 8 pontot szerzett.