CFR 1907: ködös döntetlen a Steauával

CFR 1907: ködös döntetlen a Steauával
A Kolozsvári CFR 1907 labdarúgócsapata szinte telt házas mérkőzésen a Dr. Constantin Rădulescu Stadionban fogadta a Bukaresti Steauát az Orange I. liga 22. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén. A nehéz időjárási körülmények között rendezett összecsapás 1–1-gyel végződött.

Az esőáztatta pálya mellett a visszatérő köddel is meg kellett birkózniuk a játékosoknak: a két félidő elején volt a legsűrűbb a csapadék.

A Steaua kezdett jobban, az új szerzemény, Denis Alibec már az első negyedóra végén kiküzdött egy 11-est, majd a 16. percben értékesítette azt (0–1). Az első kimaradt helyzetek is a fővárosi csapatnál voltak, a CFR egykori játékosa, Antonio Jakolisz is jeleskedett ebben.

A vasutasok egyenlítési lehetősége a 32. percben adódott, amikor Adrian Viorel Cojocaru galaci játékvezető a meccs második büntetőjét is megítélte a Ionuţ Larie elleni szabálytalanság miatt. Felipe Nascimento korábban biztos lábbal értékesítette a 11-es rúgásokat, most azonban gyenge lövését védte Florin Niţă. A félidő hajrájában Alibec szimulálásért kapott sárga lapot, s mivel ez már a második volt (az elsőt reklamálásért kapta), a csatár idejekorán mehetett zuhanyozni. A félidő utolsó perceiben a bíró Sora De Amorim elkaszálásánál már nem ítélt büntetőt, majd Jakolisz újabb helyzetet puskázott el.

Az emberelőnyben játszó CFR fordulás után a nagy visszatérő, Ciprian Deac (a képen) szemfülességének köszönhetően egyenlített az 58. percben. A csereként beállt, fővárosi csapatot váltó (korábban a Dinamónál játszott) Harlem Eddy Gnohere a 70. percben hagyott ki gólhelyzetet, egy percre rá pedig a létszám is kiegyenlítődött: ismét a gólszerző  kapta meg a második sárga, egyben a piros lapot: Deac is korábban mehetett az öltözőbe. A 78. percben Cristi Bud eldönthette volna a meccset, ám eggyel többet cselezett, és kimaradt a lehetőség.

Végeredmény: • Kolozsvári CFR 1907–Bukaresti Steaua 1–1 (gól: Deac – 58. perc, illetve Alibec – 16. perc, 11 m; kiállítva: Deac – 71. perc, illetve Alibec – 43. perc).

A két csapat összetétele:

CFR 1907: Mincă – Tiago Lopes, Larie, Horj, Camora – Sorsa (46. perc Omrani), Deac, Nascimento (44. perc Gomelt), Nouvier – Juan Carlos Ruíz (85. Andrei Mureşan), Bud. Vezetőedző: Miriuţă László.STEAUA: Niţă – Bălaşa (76. perc O. Popescu), Tamaş, Moke, Momcsilovics – Jakolisz (48. perc Enache), Pintilii, Muniru, De Amorim – Achim (55. perc Gnohere), Alibec. Vezetőedző: Laurenţiu Reghecampf.

További eredmény: • Botoşani-i FC–Chiajnai Concordia 1–1 (gól: Laurenţiu Cosmin Buş – 71. perc, illetve Niicolae Ovidiu Herea – 19. perc, 11 m). A Temesvári ACS Poli–Medgyesi Gázmetán összecsapás lapzárta után ért véget.

Az állás: 1. Konstancai Viitorul 45 pont/22 mérkőzés, 2. Steaua 41/22, 3. Krajovai Universitatea SK 40/22, 4. Medgyesi Gázmetán 34/21 – három pont levonva, 5. Bukaresti Dinamó 32/22 (34–30), 6. Gyurgyevói/Giurgiui Astra 32/22 (22–25), 7. KV. CFR 31/22 – hat pont levonva.