CFR 1907: három hiányzó és két leigazolás

CFR 1907: három hiányzó és két leigazolás
Szombaton 20.30 órai kezdettel bonyolítják le a Medgyesi Gázmetán–Kolozsvári CFR 1907 mérkőzést (élőben közvetíti a Look Plus, a DigiSport1 és a DolceSport tévéadó). A vendégeknél Miriuţă László vezetőedző három alapemberét nem használhatja, viszont véglegesítették a két érkező leigazolását.

„Lapgyűjtés” és kiállítás miatt nem játszhat a Szeben megyei városban a csapatkapitány Mario Camora, illetve Ciprian Deac, Filipe Nascimento pedig megsérült a Bukaresti Steaua elleni előző bajnokin. Az eltiltását letöltött Laurenţiu Rus viszont a mester rendelkezésére áll.

Jó hír viszont, hogy nyélbe ütötték a horvát Dino Spehar (jobbra) és Liviu Antal leigazolását, mindkettővel másfél éves szerződést kötöttek.

Az I. ligás RNK Splittől érkezett, szerdán 23. életévét töltött ifi válogatott szabadon igazolható volt. Spehar megfordult még a Dinamó és Lokomotív Zágrábnál és az NK Istra 1961 együttesénél. A 27 éves Antal eredetileg a Anorthosis Famagusta játékosa akart lenni, de papírhiányok miatt befuccsolt a ciprusi légióskodás. Antal az utolsó két évben megfordult még Izraelben (Beitar Jeruzsálem és Hapoel Tel-Aviv) és Törökországban (Genclerbirligi), itthon a Zsilvásárhelyi/Târgu Jiu-i Pandúrokat erősítette, de játszott a Galaci Oţelul egykori bajnokcsapatában is.

Míg a vasutasokra kiszállás várt, pénteken lapzárta után végződött mérkőzésen a Marosvásárhelyi ESE/ASA a Dr. Constantin Rădulescu Stadiont használta pályaválasztóként a Temesvári ACS Poli ellen. A fordulóból az időjárási körülmények és a használhatatlan pálya miatt elhalasztották a másik pénteki meccset, a Jászvásári/Iaşi-i Politechnika MSC–Gyurgyevói/Giurgiui Astra összecsapást. A középpályás a 18-as számot kapta a CFR-nél.

Így a téli leigazolások száma háromra nőtt (a 30 éves Ciprian Deac-kal sikerült megegyezni a vasutasoknak, viszont a ciprusi edzőtáborozáson kipróbált Claudiu Bumba a Bukaresti Dinamónál kötött ki.