Büntetett a munkaügyi hivatal. Mit nem tartottak be a cégek?

A Kolozs Megyei Munkaügyi Felügyelőség (ITM) szakemberei által a napokban végzett ellenőrzést követően több vállalat esetében bírságokat róttak ki.

Közölték: a tematikus tevékenység országos szinten zajlott és a külső szolgáltatókat érintette. Potosabban a munkaügyi felügyelők arra voltak kíváncsiak, a cégek milyen mértékben tartják be a törvényes kötelezettségeket, és milyen baleset-megelőzési és munkavédelmi tevékenységeket végeznek a vállalatoknál.

Az intézmény sajtóközleménye szerint tevékenység az munkaügyi felügyelők 158 Kolozs megyei külső szolgáltatónál végeztek ellenőrzést. Ugyanakkor 17 vállalatot ellenőriztek eme külső szolgáltatók portfóliójából. 

Az akció során összesen 9 rendellenességet észleltek, és intézkedéseket rendeltek el ezek rendbehozatalára. Ezekben az ügyekben konkrét határidőket szabtak meg.

Az intézmény sajtóközleménye szerint két vállalatra 8000-8000 lejes bírságot róttak ki, mert a munkavállalókat nem részesítették a munkahelyi biztonsággal és egészségvédelemmel kapcsolatos tanfolyamban vagy gyorstalpalóban.