Budapest-Brassó járatot indított a Wizz Air

Ünnepélyesen bejelentették kedden, a budapesti Liszt-Ferenc repülőtéren tartott megnyitó ünnepségen a Budapest-Brassó repülőjárat elindítását.

Amint Bogáts Balázs, a Budapest Airport kereskedelmi vezérigazgató-helyettese kiemelte, a Wizz Air járatának köszönhetően heti háromszor repülhetnek az utasok a Budapest–Brassó útvonalon. 

A Budapest–Brassó járat indítása mindkét város és mindkét ország számára fontos lépés – mondta a magyar Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára, Antal Ferenc a megnyitón. Hozzátette, bíznak az új járat hosszú távú sikereiben. „Erdélyi magyarként nagy öröm és megtiszteltetés számomra, hogy itt lehetek ezen az eseményen” – jelentette ki a helyettes államtitkár, aki egyúttal jelezte, a Budapest– Brassó közti közvetlen légijárat új kapukat nyit meg mindkét város és ország számára. A közlekedés gyorsasága és kényelme új lehetőségeket teremt a turizmus, az üzleti kapcsolatok és a kultúra területein – fűzte hozzá. 

Gabriel Şopandă, Románia magyarországi nagykövete a Budapest–Brassó repülőjárat indítása kapcsán azt mondta: ez „fontos nap”, amely még közelebb hozza Magyarországot és Romániát.