Boc továbbra is számít Oláh Emesére alpolgármesterként

A vasárnapi helyhatósági választáson hatodik mandátumát megszerző Emil Boc kolozsvári polgármester a cluj24 helyi hírportálnak elmondta: a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és az RMDSZ közösen többséggel rendelkezik a városi tanácsban, így nincs szüksége a Szociáldemokrata Pártra (PSD).

„Arra számítok, hogy Oláh Emese és Dan Tarcea továbbra is alpolgármesterek maradnak” – mondta Emil Boc, aki szerint Oláh Emesével kiváló az együttműködése.

A polgármester elmagyarázta, hogy a 27 tagú tanácsban 14 szavazat elegendő az egyszerű többséghez, amivel a PNL és az RMDSZ frakció közösen rendelkezik. Ugyanakkor rámutatott, hogy a határozatok 95 százalékának az elfogadásához elegendő az egyszerű többség. „Nagyon korlátozott esetekben 19 szavazatra van szükség” – magyarázta a polgármester.

A Kolozsvári Választási Iroda által kedden közzétett végleges eredmények szerint a kolozsvári városi tanácsban a PNL-nek 10, az ADU-nak 5, az RMDSZ-nek 4, a PSD-nek és az AUR-nak 3-3, a REPER-nek pedig 2 képviselője lesz.