Bajnokságról bajnokságra: olaszok és spanyolok

Bajnokságról bajnokságra: olaszok és spanyolok
Az európai labdarúgó topligákban az olasz és a spanyol pontvadászatban zárult a hétközi forduló.

Serie A

Hiába vezetett, végül vereséget szenvedett az FC Torino otthonában az AC Milan az olasz labdarúgó-bajnokság ötödik fordulójának utolsó mérkőzésén, csütörtökön. Az első félidőben a lengyel Krzysztof Piatek büntetőből szerzett vezetést a vendégeknek, a fordulás után a torinóiaknál Andrea Belotti négy perc alatt duplázott, megfordítva a mérkőzést csapatának. A Torino két vereség után nyert ismét, a milánóiak ugyanakkor sorozatban másodszor kaptak ki.

Eredmény: • FC Torino–AC Milan 2–1. A tabellán: 1. Milánói Internazionale 15 pont, 2. Torinói Juventus 13, 3. Atalanta Bergamo 10, 4. SSC Nápoly 9 (13–9), 5. Cagliari 9 (8–5), 6. Torino 9 (8–7), …, 13. Milan 6.

La Liga

Az FC Sevilla 2–0-s vezetés után kikapott az Eibar vendégeként a spanyol bajnokság hatodik fordulójának csütörtöki játéknapján. Julen Lopetegui vezetőedző együttese a szünetben kétgólos előnyben volt, ám az eddig nyeretlen hazaiak a második játékrészben a maguk javára fordították az összecsapást. A Sevilla sorozatban második vereségét szenvedte el a La Ligában.

A Ferencvárossal egy Európa Liga-csoportban található Espanyol Barcelona a Celta Vigo otthonában az utolsó pillanatokban szalasztotta el a győzelmet. Giner Pedrosa révén sokáig vezetett a katalán csapat, de a mérkőzés 95. percében, utolsó támadásával sikerült egyenlítenie a galíciaiaknak, Santi Mina találatával.

Eredmények: • Eibar–FC Sevilla 3–2 • Celta Vigo–Espanyol Barcelona 1–1 • Real Sociedad–Deportivo Alavés 3–0.

Az élen: 1. Real Madrid 14 pont, 2. Sociedad 13 (10–4), 3. Atletico 13 (7–4), 4. Bilbao 12, 5. Granada 11, 6. Barcelona 10.