Bajnokok Ligája: Nyugodtan játszhat a Paris Saint-Germain

Bajnokok Ligája: Nyugodtan játszhat a Paris Saint-Germain
A francia Paris Saint-Germain kétgólos előnyről várja a hazai visszavágót, így kényelmes helyzetben léphet pályára szerdán az angol Manchester United ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

A PSG az Old Traffordon 2–0-s győzelmet aratott, de az is kedvező a számára, hogy az angol középpálya vezérét, a francia világbajnok Paul Pogbát kiállították, így nem játszhat Párizsban.

A statisztikában sem bízhatnak a manchesteriek, mivel európai kupában korábban három olyan párharcot vívtak, amelyek első mérkőzését hazai pályán elveszítették, és mindhárom alkalommal kettős vereséggel búcsúztak: a BL-ben a 2001-es negyeddöntőben a Bayern Münchennel (0–1, 1–2), a 2005-ös nyolcaddöntőben az AC Milannal (0–1, 0–1), az Európa Liga 2012-es nyolcaddöntőjében pedig az Athletic Bilbaóval (2–3, 1–2) szemben buktak el így.

A párizsiak viszont mind a 15 olyan nemzetközi párharcukat megnyerték, amelyben idegenbeli sikerrel kezdtek.

A másik szerdai összecsapás már korántsem tűnik ilyen egyértelműnek, ugyanis az AS Róma 2–1-es előnnyel utazik Portugáliába. Az első mérkőzésen a Farkasok a 19 éves Nicolo Zaniolo duplájával kerültek megnyugtató előnybe, Adrián López hajrában szerzett találata azonban nyílttá tette a továbbjutás kérdését.

A múltbeli eredményeket tekintve ugyanakkor a Portónak így is bravúrnak számítana a negyeddöntőbe jutás, ugyanis húszból mindössze négy olyan európai kupapárharcából ment tovább, amikor idegenben elveszítette az első felvonást. Érdekesség azonban, hogy ezek közül háromszor is 2–1 volt az az eredmény, amelyről fordítani tudott.

Az előző kiírásban elődöntős rómaiak tavaly az egyenes kieséses szakaszban mindhárom idegenbeli mérkőzésükön vereséget szenvedtek, a mostani csoportkörben pedig a címvédő Real Madrid és a cseh Viktoria Plzen vendégeként is kikaptak.

Mindkét találkozó 22 órakor kezdődik, a negyeddöntő sorsolását március 15-én rendezik.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók, a szerdai program: • Paris Saint-Germain (francia)–Manchester United (angol) – az első mérkőzésen: 2–0; élőben közvetíti a Look Plus, a DigiSport1 és a Telekom Sport1 tévéadó • FC Porto (portugál)–AS Róma (olasz) – 1–2; Look Sport, DigiSport2 és Telekom Sport2.