Az összecsukható nagymama – bemutató a Puck Bábszínházban

Az összecsukható nagymama – bemutató a Puck Bábszínházban
Szőcs Margit Az összecsukható nagymama című meséjének dramatizált változatát viszi színre a kolozsvári Puck Bábszínház, a bábdarab bemutatója június 29-én, pénteken délután 6 órakor lesz az intézmény székhelyén, derül ki a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményből. A Jancsó Hajnal által rendezett előadásra várnak kicsiket és nagyokat egyaránt.

Az összecsukható nagymama a város nagyáruházának egy innovatív terméke, amely mos, főz, takarít, mesét olvas és a tanulásban is segít, a vállán pedig van egy gomb, amellyel össze lehet csukni. A nagymamát megvásárolja Dorka és Dömötör családja, az együttélés szépen alakul, egy napon azonban a gomb meghibásodik, s nagymama többé már nem csukható össze. Mivel garanciában van, a szülők reménnyel telve viszik vissza az áruházba, hogy kicseréljék…

 „A család tagjai az elektronikus világ szülöttei. Testük minden része ebből építkezik, mozdulataik és gondolataik ezt a világot tükrözik. Selejtes elektronikai, technikai elemek segítségével és nagyon nagy szeretettel hoztuk őket létre. A múltat idéző nagymama-figura emberi mivolta élettel tölti meg az elgépiesedett generációk mindennapjait” – vallja Jancsó Hajnal, a produkció  rendezője.

Az előadás zenéjét Sipos Krisztina készítette, és a következőket meséli róla: „Kihívás volt számomra gyerekekhez szólni és újat tanulni, illetve a témához igazodni. Igyekeztem az én felnőtt elvárásaimat háttérbe helyezni és megpróbáltam visszaugrani időben a saját gyerekkorom játékosságaiba.”

A bábdarab szövegkönyve Szőcs Margit azonos című meséjének továbbgondolt változata. A Kolozsváron élő szerző a Napsugár és Szivárvány gyermekirodalmi folyóiratok állandó munkatársa,  két meseköny szerzője: Madarász Béni, avagy az űrparittyás ajándéka (Koinonia, 2016) és Az összecsukható nagymama (Gutenberg, 2017).

Szereposztás: Balogh Dorottya, Domokos Szabolcs, Kötő Áron, László Réka, Rekita Rozália, Urmánczi Jenő. Dramaturg: Kiss Melinda. Zeneszerző: Sipos Krisztina.

varosnapokHirdetés

Alsó korhatár: 3 év, az előadás időtartama: 45 perc.

Az előadást június 30-án, szombaton délelőtt 11 órától is műsorra tűzte a bábszínház.