Az erdélyi fiatalok sikere a cél – Vibe Koli

A Vibe Koli a változó előadók, kreatív workshopok és tabuk nélküli beszélgetések fóruma (Fotó: Vibe fesztivál)

Új helyszínen jelentkezik, és a megszokott változatos programkínálattal szólítja meg a fiatalokat a Vibe Koli, a Vibe fesztivál tudásfóruma. 

Idén hatodik kiadásához érkezik a Vibe fesztivál, amely az évek során Erdély legnagyobb magyar fesztiváljává nőtte ki magát, és fiatalok ezreinek jelent biztos pontot a nyári szünidőben. A fesztivál a kezdetek óta küldetésének tartja, hogy a zenei programokon túl hasznos szakmai útmutatással szolgáljon a résztvevők számára, így született meg a Vibe Koli, a változó előadók, kreatív workshopok és tabuk nélküli beszélgetések fóruma.

A Vibe Koli idei legnagyobb újdonsága, hogy még közelebb kerül a fesztiválozókhoz: a víkendtelep helyett az esti bulik helyszínének szomszédságába költözik, hogy még elérhetőbbé váljon a résztvevők számára. Ami viszont nem változik, az a tudásfórum megszokott színvonala. 

Főtámogatóként a Román Nemzeti Bank (BCR), szakmai partnerként a Mathias Corvinus Collegium (MCC) jóvoltából, illetve a CodeSpring és az InCube Language School támogatásával idén is több hazai és nemzetközi előadó osztja meg értékes tapasztalatait, kutatási eredményeit a fesztiválozókkal. A cél idén sem változik: újra tartalmas időtöltést biztosítani napközben az érdeklődő, nyitott fiataloknak.

„A Vibe Koli nemcsak a tudásbővítésről és a készségfejlesztésről szól, hanem a gyakorlatba ültethető, hasznos tanácsokról is. Azt szeretnénk megmutatni, hogy a magyar fiatalok itthon, Erdélyben is lehetnek sikeresek. Minden feltétel és eszköz adott ahhoz, hogy a megfelelő szorgalommal és hozzáállással párosítva valaki sikeres legyen. Meghívott előadóink ehhez nyújtanak inspirációt, bátorítást és szakmai segítséget” – fogalmazott Bodnár A. Barbara programigazgató. 

A Vibe Koli keretében szó lesz a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazási lehetőségeiről, a jelenlegi oktatási rendszer kreativitásra gyakorolt hatásáról, a fiatalok pénzügyi és párkapcsolati preferenciáiról, a klímaváltozásról szóló kommunikáció pszichológiai hatásairól, a fiatalok lakhatási nehézségeiről, továbbá a családi hagyományok, rítusok és szertartások fontosságáról. 

Nagy érdeklődésre tarthat számot Hevesi Kriszta, Magyarország legismertebb szexuálpszichológusának előadása, akivel tabuk nélkül lehet beszélgetni a fiatalokat leginkább érdeklő párkapcsolati témákról. Szintén népszerű előadónak számít Constantinovits Milán, a Mathias Corvinus Collegium szakmai főigazgató-helyettese, aki a lámpaláz leküzdéséről, illetve a verbális és nonverbális kommunikációs eszközök fontosságáról fog beszélni előadásában. Pályakezdők számára kihagyhatatlan kerekasztal-beszélgetésnek ígérkezik a vállalkozói szféra képviselőinek előadása. Itt arról adnak tippeket, hogyan lehet meghódítani Erdély legmenőbb cégeit. A beszélgetés meghívottai: Szathmáry Zsolt (Performia Románia, ügyvezető igazgató, személyzetimenedzsment-tanácsadó), Kerekes Botond Géza (Triplast, társtulajdonos, gazdasági igazgató), Gogolák Zsolt (Multinvest, a cégcsoport elnöke), moderál Parajdi Borbála (Eurotop Consulting, ügyvezető igazgató, társtulajdonos). 

A Vibe Koli programkínálatáról az esemény közösségimédia-felületein tájékozódhatnak az érdeklődők, illetve a fesztiválbérleteket a Vibe hivatalos honlapján szerezhetik be.