Asztana-győzelemmel kezdődött a Vuelta

Quintana nyerte a második szakaszt

Asztana-győzelemmel kezdődött a Vuelta
Az Asztana nyerte a csapatidőfutamot, a Vuelta a Espana országúti kerékpáros körverseny első szakaszát szombaton.

A kazah csapat mögött a belga Deceuninck-Quick Step, illetve a német Team Sunweb végzett a második és a harmadik helyen a Torreviejában és környékén megrendezett 13,4 kilométeres etapon. Az első szakasz után a végső győzelemre is esélyesnek tartott kolumbiai Miguel Ángel López viselte az egyéni összetett pontversenyben vezetőnek járó piros trikót.

Másnap a 2016-os bajnok Nairo Quintana győzött az idei első egyéni szakaszon, amely után az összetettben az ír Nicolas Roche állt az élre. A Benidorm és Calpe közötti 200 kilométeres, több emelkedővel nehezített etapon a kolumbiai kerekes az utolsó három km-en lépett el az élboly tagjaitól, s végül 5 másodperccel ért be Roche, a korábbi síugró, szlovén Primoz Roglic, honfitársa, Rigoberto Uran Uran és az olasz Fabio Aru előtt a célba.

Eredmények, 1. szakasz, Torrevieja és környéke (13,4 km), csapatidőfutam: 1. Asztana (kazah) 14:51 perc, 2. Deceuninck-Quick Step (belga) 2 másodperc hátrány, 3. Team Sunweb (német) 5 mp h. 2. szakasz, Benidorm–Calpe, 199,6 km: 1. Nairo Quintana (kolumbiai, Movistar) 5:11:17 óra, 2. Nicolas Roche (ír, Sunweb) 5 mp hátrány, 3. Primoz Roglic (szlovén, Jumbo-Visma) azonos idővel.

Az összetett állása: 1. Roche 5:26:12 óra, 2. Quintana 2 mp h., 3. Rigoberto Uran Uran (kolumbiai, Education First) 8 mp h.

Hétfőn az Ibi. Ciudad del Juguete és Alicante közötti 188 kilométeres szakasz várt a mezőnyre. A 22 csapat 176 versenyzője összesen 3272,2 kilométert tesz meg a szeptember 15-i, madridi befutóig.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Primoz Roglics nyerte a Vuelta a Espana spanyol országúti körversenyt, ezzel első szlovén kerékpárosként diadalmaskodott háromhetes viadalon.
Sport
Sport
Sport
Chris Froome először nyerte meg a Vuelta a Espana spanyol országúti kerékpáros körversenyt, amelynek utolsó, vasárnapi szakaszán Matteo Trentin győzött.
Sport