ANAF: rekordbevétel júliusban

„Történelmi”, 50 milliárd lejes bevételt ért júliusban az országos adóhatóság (ANAF) - közölte pénteken Marcel Boloş pénzügyminiszter.

„Miután nemrég bejelentettük, hogy az ANAF sikeresen teljesítette kötelezettségeit az év első hat hónapja után, júliusban történelmi, 50 milliárd lejes bevételi küszöböt lépett át, a hét hónapra számolt begyűjtési arány még mindig 100 százalék feletti. Korábban a fő probléma az volt, hogy az ANAF nem gyűjtött be elég pénzt. Ez nagyon fontos probléma, hiszen az alapvető szolgáltatások finanszírozása az ANAF munkájától függ. Amikor a pénzügyminisztériumhoz kerültem, hangsúlyoztam, hogy az egyik legfontosabb prioritásunk a begyűjtések javítása, ami elengedhetetlen lépés az alapvető állami szolgáltatások finanszírozásának biztosításához' - írta Boloş.

Hozzátette, várhatóan továbbra is érik majd bírálatok az intézményt, de tény, hogy „a dolgok fellendültek”, és a digitalizáció pozitív hatása kezd megmutatkozni, egyrészt az adófizetők önkéntes alkalmazkodásában, másrészt az adócsalás visszaszorításában.