Alin Tişe sztrájkra hívja a helyi önkormányzatokat (FRISSÍTVE)

Alin Tişe sztrájkra hívja a helyi önkormányzatokat (FRISSÍTVE)
Alin Tișe közigazgatási sztrájkra hívja a helyi önkormányzatokat az állami költségvetés „visszaélései” elleni végső megoldásként. Kolozs megye tanácselnöke szerint a büdzsé a „politikai bosszú” része, miután Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke Kolozs megyét feltette azoknak a megyéknek a listájára, amelyek „nem érdemelnek költségvetési pénzeket a fejlesztésre”.

„Soha nem látott ostromnak vagyunk tanúi, amelyet a PSD–ALDE a jól teljesítő megyei önkormányzatok ellen indított. A rendelkezésünkre álló információk azt mutatják, hogy jelentős mértékben megterhelik a Kolozs megyei önkormányzat költségvetését olyan kiadásokkal, amelyek eddig nem ide tartoztak, és amelyeknek a beruházások látják kárát. Ezek a plusz kiadások mintegy 35 millió eurót jelentenek, ez az összeg a beruházásoktól fog hiányozni. Ezt az állami költségvetést politikai bosszúnak tartom. Amúgy Liviu Dragnea PSD-elnök fel is tette Kolozs megyét azon önkormányzatok feketelistájára, amelyek nem érdemelnek támogatást fejlesztésre. Felhívással fordulok a helyi önkormányzatokhoz, amelyek a miénkhez hasonló helyzetben találták magukat, hogy végső megoldásként lépjünk közigazgatási sztrájkba” – szögezi le Tise közleményét.

Alin Tișe kiemelte, a 35 millió euró a kétszeresét jelenti annak az összegnek, ami a tavaly megyei utakra különítettek el. 

Vákár István, a megyei önkormányzat RMDSZ-es alelnöke nem kívánta kommentálni Tișe javaslatát, a szövetség holnap alakítja ki álláspontját a költségvetési tervezetről.