Ahol a kultúrák találkoznak diáktoborzó kampány

Ahol a kultúrák találkoznak diáktoborzó kampány
A kolozsvári Magyar Néprajz és Antropológia Intézet Ahol a kultúrák találkoznak című diáktoborzó kampányának elindítását jelentette be tegnapi sajtótájékoztatón Szabó Töhötöm a néprajz és antropológia tanszék vezetője és Stanik Bence a Diversity Advertising kreatív igazgatója. A rendezvényen a kampány reklámvideóját is levetítették.

JOCK EVELIN

Szabó Töhötöm tanszékvezető kifejtette, hogy miért profi reklámcéget kért fel az intézet népszerűsítésére, holott oktatási intézet ritkán kér külső segítséget saját népszerűsítésére. Elmondta: céljuk a sztereotípiák megváltoztatása. – Sokan hajlamosak a Magyar Néprajz és Antropológia Intézetet dobozba zárni, és különböző címkékkel teleragasztani, mint például a népköltészet, a népi kultúra, a népviselet, a hagyomány, de nemcsak ennyiről szól, hanem ennél sokkal többről – fogalmazott Szabó Töhötöm.

A tanszékvezető szeretné, ha a kampány nyomán pozitívabb kép alakulna ki az intézetről, amely nyitottabb hozzáállást is maga után vonna. Reméli, hogy a kisfilm eljut a célközönséghez, a 11-12. osztályos diákokhoz, akik már az egyetem kiválasztásán gondolkoznak.

Az Ahol a kultúrák találkoznak szlogenre épülő reklámvideóból is kiderül, hogy az intézet a kultúra klasszikus és tudományos sokszínűségével és a kultúra átörökítésével foglalkozik elméleti és gyakorlati szinten. A videó főszereplője Lilla, akinek egy átlagos reggelét mutatja be a kisfilm, láthatjuk készülődését, a város nyújtotta lehetőségeit egészen az egyetem padjába való megérkezéséig, mindeközben pedig különböző kultúrájú barátaival való találkozását. Az alkotók köszönik mindenkinek – többek között a statisztáló egyetemistáknak és az Ördögtérgye Néptáncegyüttesnek – a videó elkészítéséhez nyújtott segítséget.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

  • SZIKLA HELYÉN SZELÍD SZELLEM címmel Isten Szolgája Márton Áron püspök tiszteletére szervez emlékestet ma, 2017. február 20-án délután 5 órakor a kolozsvári Szent Mihály Római Katolikus Plébánia. Előadók: Laczkó Vass Róbert színművész és Szép András zongoraművész.Helyszín: Római Katolikus Nőszövetség díszterme, Szentegyház (Iuliu Maniu) utca 2. szám, I.
Közhír