A szászfenesiek megértését kéri a helyi önkormányzat

A szászfenesiek megértését kéri a helyi önkormányzat
Javában zajlik Szászfenes déli terelőútjának építése, amely kiterjedt infrastrukturális munkálatokat, a csatornarendszer kiterjesztését és korszerűsítését, útmenti közvilágítási hálózat kiépítését feltételezi, de a munkálatok elengedhetetlenek az útmenti lakosság kényelmére nézve. Ilyen körülmények között nehézkes a megközelítése különböző területeknek, mint a Răzoare, Gyöngyvirág, Narciselor utcáknak – tájékoztat tegnapi közleményében az önkormányzat.

A helyi hatóság illetékesei megértik, hogy milyen gondokkal küzdenek a térségben élők, de az útépítés nem valósítható meg egy sor kényelmetlenség nélkül. A helyi közigazgatásnak nincs beleszólása az útépítési folyamatba, a munkálatok helyszínét átvette az útépíítés kivitelezője.

Az elkövetkező időszakban a hátrányosan érintett területek esetében más megközleítési lehetőségeket biztosítanak. A fenesi közigazgatás állandó kapcsolatban áll a munkálatok kivitelezőjével, hogy a térségben élőknek okozott kényelmetlenségek mértékét csökkentsék.

Szászfenes déli terelőútja 2,7 km-es lesz, 11stéget és 2 hidat létesítenek a terelőúton, két elágazást és három útkereszteződést is terveznek. Két bekötőútat is létesítenek, amely összeköti az 1-es országúttal, egyet a Metro és egyet a Vivo bevásárlóközpont közelében. Az útfelület szélessége 2-szer 3,5 méteres lesz, az egyik járda szélessége 1,5 méter, a bicikliutasé pedig 2 méter. A munkálatok költségét Szászfenes költségvetéséből fedezik egy 47,6 millió lejes finanszírozási vonal révén.