A rájátszás sem hozott több szerencsét a röplabdázóknak

Új edzővel a kispadon a holland Stewart Bernard személyében Bákóban sem sikerült győzniük a dési röplabdázóknak a férfi A1-osztályban. A másik Kolozs megyei gárda, a Kolozsvári Universitatea Sportklub is vesztett Karánsebesen.

(erkedi, póka)

Igaz, a frissen munkába állt holland trénernek nem sikerült csodákat művelni Moldvában, de tisztességes szereplésben azonban reménykedtek a klub vezetői és a szurkolók.

A első két szettben nem is játszottak rosszul a vendégek, de, amint az már szokássá vált az idén, a végére elfáradtak a Szamos mentiek. Szoros játék után vesztették el az első játszmát, a másodikat megnyerték, de aztán a folytatás már nem sikerült, a Ştiinţa játékosai uralták az utolsó két szettet és magabiztosan győztek.

A táblázaton két szomszédos együttes csapott össze a bákói sportcsarnokban, a vendéglátók megérdemelték a sikert. Pihentebben és figyelmesebben játszottak és akaratból is jelesre vizsgáztak. Désen már nehezebb dolguk lesz, addig lesz látszata az új edző munkájának (akit inkább a következő évad felkészítésére hoztak Romániába). A fontos az, hogy Egyesülés háza táján új szelek fújnak, a vezetőség is gyökeres változást, javulást vár a télen újoncokkal bővült játékoskerettől.

Rájátszás a kiesés elkerüléséért, 23. forduló, végeredmény: • Bákói Ştiinţa–Dési Egyesülés 3:1 (23, –21, 18, 20).

A rájátszás második fordulójában, március 22-én, szerdán ugyancsak Moldvában, a Bákóhoz közel fekvő Karácsonkőn/Piatra Neamţ-on  szerepelnek a désiek, tehát megszabadulnak egy újabb fárasztó kiszállástól.

*

Karánsebesen a Lőtei Attila Rómeó edzette kolozsváriak három játszmában szenvedtek vereséget. A szoros szettek végjátékában nem jeleskedtek a vendégek.

Végeredmény: • Karánsebesi SE–Kolozsvári Universitatea Sportklub 3:0 (23, 29, 22). További eredmény: • Nagybányai Ştiinţa Explorări–Karácsonkői/Piatra Neamţ-i MRK 3:1. A 7–12. helyezettek sorrendje: 1. Nagybánya 31 pont, 2. Karánsebes 27, 3. Bákó 25, 4. DÉS 17, 5. KOLOZSVÁR 15, 6. Karácsonkő 5.

A kolozsváriak legközelebb a bákói együttest látják vendégül a Horia Demian Sportcsarnokban, szerdán, március 22-én 12 órai kezdettel.

*

Felsőház, 1–6. hely: • Bukaresti Steaua–Bukaresti MSC 3:0 • Zilahi MRK–Ploieşti-i Tricolorul 3:1 • Krajovai U MSC–Galaci Arcada 2:3. Az állás: 1. Steaua 56 pont (62:22), 2. Zilah 56 (61:23), 3. Krajova 53, 4. Arcada 51, 5. Ploieşti 44, 6. Buk. MSC 34.