A fehér sport híreiből: Fucsovics parádés eredménye

A fehér sport híreiből: Fucsovics parádés eredménye
A heti amerikai tornákon szereplő magyar és román teniszezők legutóbbi eredményeit foglaljuk össze.

Menetelés Winston-Salemben

A selejtezőből indult Fucsovics Márton második főtáblás mérkőzését is megnyerte az egyesült államokbeli Winston-Salemben (Észak-Karolina állam) rendezett, 665 ezer dollár összdíjazású keménypályás férfi tenisztornán, így a nyolcaddöntőbe jutott.

Az 1 óra 33 perces mérkőzés során Fucsovics szettelőnyhöz jutott Joao Sousa ellen, de portugál riválisa egyenlített. A döntő játszmában a magyar teniszező kétszer vette el ellenfele szervajátékát, és 5:0-s előnyt követően simán lezárta az összecsapást.

Fucsovics (az aktuális világranglistán a 122. helyen áll) szerda esti, lapzárta utáni ellenfele a nyolcaddöntőben a 22 éves brit Kyle Edmund (45.) volt, aki a magyar játékoshoz hasonlóan szintén a selejtezőben kezdte a tornát.

Eredmény, 2. forduló (a nyolcaddöntőbe jutásért): Fucsovics–Sousa (portugál, 17.) 6:3, 3:6, 6:1.

Búcsúztak Niculescuék és Babos is

Hiába volt első kiemelt, meglepetésre már a nyitókörben kiesett a Sania Mirza, Monica Niculescu (indiai, román) páros, miután kedden 7:5, 7:6 (4) arányú vereséget szenvedtek a Nicole Melichar, Anna Smith (amerikai, brit) duótól a New Havenben (Connecticut) rendezett keménypályás tornán (711 ezer dollár összdíjazás). Niculescuék másfél óra játék után rázhattak kezet ellenfeleikkel, a részvételért 3340 dolláros csekket és egyetlen világranglistapontot kapnak.

Babos Tímea számára is véget ért a New Haven-i torna, veresége ellenére a magyar teniszező végig egyenrangú ellenfele volt a negyven hellyel előrébb rangsorolt ausztrálnak.

A második fordulóban játszott mérkőzésen a világranglistán 66. magyar játékos Daria Gavrilovával mérkőzött a nyolc közé jutásért. Babos 3:2-es vezetésnél elvette ellenfele adogatását, s 5:3-nál a játszmáért adogathatott. Ezt követően azonban az ausztrál játékos megfordította a szettet, amelyben a soproni teniszező az utolsó 12 labdamenetből 11-et elbukott. A második játszmában mindketten kétszer brékeltek, így rövidítés döntött: ebben Babos már 6–2-re vezetett, ám nem tudta értékesíteni a szettlabdáit, Gavrilova pedig az első lehetőségét kihasználva lezárta az összecsapást.

Eredmények, 1. forduló (a 16 közé jutásért): Suárez Navarro (spanyol)–Cepelová (szlovák) 6:4, 4:0-nál Cepelova feladta. Nyolcaddöntő: Gavrilova (ausztrál)–Babos 7:5, 7:6 (6); A. Radwanska (lengyel, 1.)–Bouchard (kanadai) 6:3, 7:5; Su-aj Peng (kínai, 8.)–Lucsics-Baroni (horvát) 6:2, 6:3; Mertens (belga)–Kaszatkina (orosz) 6:2, 7:5.

US Open: Bara és Buzărnescu sikerrel vette az első akadályt

New Yorkban (Flushing Meadows), az év negyedik, utolsó Grand Slam tornájának selejtezőjében Irina Bara a második fordulóba jutott, miután ellenfele, a francia Myrtille Georges 7:5, 2:6, 3:0-s állásnál feladta a mérkőzést. Bara következő ellenfele a házigazdák képviselője az amerikai Bernarda Pera lesz.

Továbblépett Mihaela Buzărnescu is, aki 4:6, 6:2, 6:2-vel jutott túl a cseh Marie Bouzkován. Neki is amerikai ellenfél jutott a második menetben Grace Min személyében.

Patricia Maria Ţig és Alexandra Cadanţu lapzárta után kezdte meg a versenyt, mindkettő olasz ellenféllel játszott (Georgia Brescia, illetve Jasmine Paolini).

A főtáblára jutáshoz három győzelem kell.