Moszkvai és luxembourgi tenisztornán történt

Moszkvai és luxembourgi tenisztornán történt
A nagyobb pénzdíjas női tenisztornák közül az orosz és a luxemburgi fővárosban vannak még versenyben magyar és román versenyzők.

Az első helyen kiemelt Babos Tímea, Kristina Mladenovic kettős győzött a párosok negyeddöntőjében a moszkvai keménypályás tenisztorna egymillió dollár összdíjazású női versenyében. A vb-címvédő magyar–francia duó a viadal honlapja szerint a Nadja Kicsenok, Raluca-Ioana Olaru (ukrán, román) kettőssel csapott össze szerdán, és 35 perc alatt hozta a nyitószettet.

A második felvonás kiegyenlítettebb küzdelmet hozott, 6:5-nél Babosék két mérkőzéslabdát elszalasztottak, majd a rövidítésben három játszmalabdát hárítottak, mielőtt értékesítették harmadik meccslabdájukat. A találkozó 1 óra 42 percet tartott.

Babosék 4 ászt ütöttek, és 3 duplahibájuk volt, ellenfeleik 3 alkalommal adogattak védhetetlenül, viszont 8 alkalommal vétettek kettős hibát. Olaruék 8390 dolláros csekkel és 100 világranglistaponttal vigasztalódhatnak.

A magyar–francia kettős az előző körben is magabiztosan nyert, 7:5, 6:1-re verte a Vivian Heisen, Ju-csieh Hszie (német, tajvani duót), az elődöntőben pedig a Kirsten Flipkens, Bethanie Mattek-Sands (belga, amerikai, 3.)–Veronika Kugyermetova, Katarina Srebotnik (orosz, szlován) párharc győztesével játszanak.

Eredmény, női páros, negyeddöntő: Babos, Mladenovic (magyar, francia, 1.)–N. Kicsenok, Olaru (ukrán, román) 6:3, 7:6 (8).

A luxemburgi fővárosban 250 ezer dollár az összdíjazás, a főtáblán két román teniszező játszhatott. Sorana Cârstea és a selejtezőből főtáblára jutott Monica Niculescu is sikerrel vette az első akadályt, előbbi 84 perc alatt 6:3, 6:4 arányban legyőzte a francia Pauline Parmentier-t. A 29 éves Cârstea eddigi jutalma 2669 euró és 30 WTA-pont, következő ellenfele a 2. favorit német Julia Görges.

Niculescu mindössze 41 percet töltött a pályán a belga Alison van Uytvanck társaságában, a 4. kiemelt 4:0-s repülőrajtot vett, utána viszont a román lány nyert két gémet. A belga sérülés miatt ekkor kénytelen volt feladni a mérkőzést.

A 32 esztendős román lány a folytatásban azonban 6:2, 7:5-re kikapott párostársától, az orosz Margarita Gaszparjantól. Ezúttal Niculescu szenvedett lábsérülést a meccs elején, de orvosi kezelés után folytatta a találkozót. Még így is 4:1-re vezetett a második szett elején, aztán sántikálva sorozatban vesztette el a pontokat s végül a mérkőzést. Ez a találkozó 101 percet tartott.

Így viszont a román lány párosban is visszalépett, nem tudtak kiállni a szabadkártyás Eléonora Molinaro, Katarzyna Piter (luxemburgi, lengyel) kettős ellen.  Niculescu 2669 eurós csekkel és 48 világranglistaponttal vigasztalódhat.