19. Kolozsvári Népzene- és Néptánctalálkozó hétvégén

19. Kolozsvári Népzene- és Néptánctalálkozó hétvégén
Az Ördögtérgye Néptáncegyüttes november 23-25. között, a Kolozsvári Diákművelődési Házban szervezi a 19. Kolozsvári Népzene- és Néptánctalálkozót, amely idén is változatos programmal várja az érdeklődőket.

November 23-án, csütörtökön 19 órakor Lakó Lőrinczi Anna Otthonunk forrása című fotókiállítását nyitják meg, amelyet 19:30 órakor a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes Boldogasszony tenyerén című előadása követ.

November 24-én, pénteken 10 és 12 órakor a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes Katica, az örökké síró királykisasszony c. előadása szórakoztatja a kicsiket és nagyokat egyaránt. 17 órakor az Erdélyi Hagyományok Házával közösen szervezett Teázz a házban, Kolozsváron címmel a Román Televízió Kaláka című műsoráról beszélgetnek a meghívottakkal. A nap folyamán a Sapientia táncművészeti kara is megnyitja próbáit az érdeklődő néptáncosok előtt. 19:30 órakor a Bekecs Néptáncszínház Párosan szép... című előadását mutatja be.
November 24-én, szombaton lesz kézműves vásár (10 órától), gyermekfoglalkozás: kézműveskedés a Mókatárral, táncház Tálas Ágival, népi játékok (10-14 óra között), ölbeli játék Csatári Erikával (10:30 órától). 12 órakor kezdődik a 3. Tüzet viszek... Gyermek- és Ifjúsági Néptáncgála. Fellép a Csillagocska Nagyváradról, a Kisbogáncs Kolozsvárról, a Kiskaláka Szamosújvárról, a Loptás Néptáncegyüttes Magyarlónáról és a Szeret Néptáncegyüttes Bákóból. 15 órakor bemutatják Kádár Elemér Körbe, körbe, karikába – Segédanyag a moldvai táncok oktatásához című könyvét. 16 órakor Moldvai táncoktatás kezdődik Kádár Elemérrel és hagyományőrző táncosokkal, 18 órakor pedig divatbemutatón vehetnék részt az érdeklődők, Kiss Gabriella, a Motolla Kézműves Ház és Vargyasi Melinda mutatkozik be.

A rendezvény szombati gálaműsora 19 órakor kezdődik, fellép a kolozsvári Bogáncs, Szarkaláb, Ördögtérgye, Zurboló táncegyüttesek, a Sapientia táncművészeti karának táncosai, a mérai Cifra néptáncegyüttes, a bákóból érkező Szeret Néptáncegyüttes, a szegedi Cuháré és Délikert Möndörgő néptáncegyüttes.

A néptánctalálkozó idején minden estét táncházzal zárnak, csütörtökön a Planetárium Kávézóban, pénteken és szombaton pedig a Heltai FolkCenterben.
További információ olvasható a Kolozsvári Népzene- és Néptánctalálkozó Facebook-oldalon és a 19. Kolozsvári Népzene- és Néptánctalálkozó Facebook-eseménynél olvasható.

Borítókép: Első este a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes Boldogasszony tenyerén című előadását lehet megnézni HARGITA NEMZETI SZÉKELY NÉPI EGYÜTTES FACEBOOK-OLDAL