Yuppi Tábor: várják az önkénteseket

Yuppi Tábor: várják az önkénteseket
Március 26-ig jelentkezhetnek önkéntesnek azok a 20. életévüket betöltött személyek, akik a diabéteszes, onkológiás és juvenilis idiopátiás artritisszel (gyerekkori reumával) rendelkező gyerekeknek szervezett Yuppi Táborban szeretnének részt venni, és mosolyt csalni a gyerekek arcára.

A Yuppi Tábor pozitív élményekkel gyógyítja a beteg gyerekeket és kamaszokat. Olyan fiatalokat szólít meg, akik sokat vannak kórházban, idejük és energiájuk nagy részét arra fordítják, hogy tudatosítsák magukban azokat az akadályokat, amelyek sokszor pattot adnak a gyerekkornak. A Yuppi táborok ezeknek a gyerekeknek és fiataloknak szeretnék visszaadni életük korai szakaszának örömeit.

A táborokban betöltött önkéntes munka három főbb kategóriába sorolható: a HáziManók feladata, hogy kísérői legyenek a gyerekeknek, motiválják és bíztassák őket. A MenőManók teremtik meg a programok izgalmát, ők találják ki és vezetik le a foglalkozásokat (magaskötélpályán való mászás, evezés, színjátszás, zene, beszerzés, fotográfia, kézműves foglalkozás, lovaglás, íjászat). A DokiManók a láthatatlan biztonságot képviselik, a fehér köpenyt otthon felejtve a nap huszonnégy órájában vigyázzák a gyerekek egészségét.

A jelentkezők a Yuppi Tábormozgalom által szervezet táborok bármelyikében részt vehetnek: a diabéteszes kisgyermekeknek szóló turnusban (július 16–22.), a kamasz diabéteszes turnusban (július 30–augusztus 5.), az onkológiás-jia turnusban (augusztus 13–19.) vagy akár az újonnan induló onkológiás gyerekekkel élő családos táborban.

A Yuppi Tábormozgalom Egyesület munkatársai azon fiatalok jelentkezését várják, akik szeretik a kihívásokat, és örömmel részt vennének a nyár legnagyobb kalandjában, hogy visszacsalják a nevetést a diabétesszel, onkológiás megbetegedéssel vagy juvenilis idiopátiás artritisszel élő gyerekek arcára.

Önkéntesnek jelentkezni a yuppicamp.ro/hu/jelentkezz oldalon lehet. További információk ugyanitt érhetőek el. Jelentkezőket az ország bármelyik részéről fogadnak.

A kolozsvári székhelyű Yuppi Tábormozgalom Egyesület 2011 óta szervez élményterápiás táborokat Mezősályin, Maros megyében. A Yuppi táborai diabétesszel, juvenilis idiopátiás artritisszel és onkológiás megbetegedéssel diagnosztizált gyerekeket és kamaszokat szólítanak meg. A táborok résztvevőinek többféle aktivitás biztosított a tábor teljes ideje alatt; ezek a foglalkozások mind olyan élményeket nyújtanak, amelyek erősítik az önbizalmat, és olyan érzelmi támaszt nyújtanak, amelyek a gyermekek fizikai jólétére is visszahatnak. 2016-ban 115 gyerek és 127 önkéntes vett részt a Yuppi táborokban az egész országból. Jelenleg a Yuppi 34 orvosszakértővel dolgozik együtt.