Visszalépett Miami magyar származású bajnoka Charlestonban

Visszalépett Miami magyar származású bajnoka Charlestonban
A szombaton Miamiban győztes Konta Johanna visszalépett a 776 ezer dollár összdíjazású charlestoni női salakpályás tenisztornától.

A magyar származású, brit színekben versenyző játékos jobb vállának sérülése miatt nem indul a dél-karolinai viadalon, ahol második kiemelt lett volna. A világranglistán hetedik Konta pályafutásának legnagyobb sikerét aratta Miamiban, ahol a dán Caroline Wozniackit verte a döntőben 6:4, 6:3-ra.

Charlestonban a hétfői játéknapon a Rióban olimpiai bajnok Puerto Ricó-i Monica Puig győzött az első fordulóban, miután a cseh Katerina Siniakov a harmadik játszmában feladta az összecsapást.

A korábbi világelső szerb Jelena Jankovics is bejutott a második fordulóba, a 32 éves játékos a nála tíz évvel fiatalabb orosz Jekatyerina Alekszandrovát búcsúztatta.

A selejtezőből főtáblára került Stollár Fanny – aki 282. a világranglistán – lapzárta után csapott össze a nyitókörben az amerikai Asia Muhammaddal (133.). A találkozót az Irina-Camelia Begu–Cagla Büyükakcay (török) összecsapás követte.

Nem sikerült továbblépnie a szintén selejtezős Ana Bogdannak, aki két sima játszmában vereséget szenvedett a lett Jelena Ostapenkótól. A találkozó 74 percet tartott.

Eredmények, 1. forduló (a 32 közé jutásért): Osztapenko (lett)–Bogdan 6:4, 6:2; Puig (Puerto Ricó-i)-Siniakova (cseh, 16.) 4:6, 6:2, 4:1-nél Siniakova feladta; Jankovics (szerb)–Alekszandrova (orosz) 6:0, 6:4.

*

Elbúcsúzott a mexikói Monterreyben rendezett keménypályás tornától (250 ezer dollár összdíjazás) a 22 esztendős Patricia Maria Ţig (85. a világranglistán), a román lány két szettben, 6:4, 6:1 arányban kikapott a két évvel fiatalabb bhorvát Donna Vekicstől (90.). Kettejük párharc így 1–1-re módosult. A román lány 1925 dolláros csekkel és egyetlen világranglistaponttal vigasztalódhat.