Villanyáramot és földgázt ajándékoztak

Villanyáramot és földgázt ajándékoztak
Tízezer személy kapcsolódott be az E.On Földgáz-szolgáltató Vállalat által harmadik alkalommal meghirdetett Ajándékozz fényt kampányba, amelynek során a vállalat 100 ezer kWH elektromos áramot vagy földgázt ajándékozott december 19-e és 27-e között 11 megyében működő 16 intézménynek (szociális létesítménynek, kórháznak és iskolának). Látva az adományozók jótéteményét, a gázszolgáltató megduplázta az adományt, tehát az eredetileg felajánlott 100 ezer helyett 200 ezer kWH energiát adományoz, amit majd leszámítanak a kedvezményezettek gáz- és villanyszámláiból.

Az adományozás egyszerű volt: a lakosok először bejelentkeztek Facebook-oldalukkal a www.daruiestelumina.ro honlapon, és kiválasztották azt az intézményt, amelynek adományozni szerettek volna, ezt likeolták és minden like 10 kWh energiával volt egyenértékű. A kedvezményezetteket négy kategóriába sorolták. Minden likeoló személynek lehetősége nyílt, hogy barátait arra buzdítsa, ők is hasonlóképpen járjanak el.  A kampányt bloggerek és hírességek is reklámozták, úgy mint Vlad Petreanu, Moise Guran, Lucian Mîndruţă, Victor Kapra, Teo Trandafir és Adrian Hădean. Az első kampányt 2015 áprilisában, a másodikat ugyanazon év decemberében szervezték meg. Áprilisban 12 intézményt „ajándékoztak meg” 100 ezer kWH-tal, decemberben pedig 800 szegény családon segítettek.

A gázszolgáltató 2005-től kezdődően 9,3 millió eurót költött a társadalmi felelősségérzetet bátorító akciókra, a kedvezményezettek száma elérte a 260 ezret. Hasonló kampányok 2017-ben is várhatók – tudhattuk meg a gázszolgáltató által szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményből.