Villámcsapás miatt meghalt egy külföldi turista a Bucsecs-hegységben

Villámcsapás miatt meghalt egy külföldi turista a Bucsecs-hegységben
Meghalt egy külföldi turista a Bucsecs-hegységben szombaton, miután villámcsapás érte – közölte a buşteni-i hegyimentő-szolgálat.

A Salvamont hegyimentő-szolgálat Facebook-bejegyzése szerint a turista egy 20 tagú csoporttal túrázott, amikor a Bucşoi-gerincen utolérte őket a vihar. Előbb a csoport mellé csapott le a villám, aztán belecsapott a külföldi turistába. Társai riadtan fedezéket kerestek, majd segítséget hívtak.Egy mentőcsapat azonnal a helyszínre sietett, de nem sikerült megmenteniük a külföldi állampolgár életét, vélhetően azonnal meghalt. A holttestet vasárnap reggel hozták le a hegyről helikopterrel – közölte a hegyimentő-szolgálat.

 

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Hivatalos panaszt tett az Advocacy Group for Freedom of Identity (AGFI) jogvédő szervezet az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál (ODT), derül ki a szerkesztőségünkhez eljuttatott közleményből. A panaszban arra hívják fel a figyelmet, hogy a magyar tannyelvű érettségizők bizonyos csoportjait indokolatlan megkülönböztetés érte a 2024. július 2-i román nyelv és irodalom érettségi vizsga során.
Közhír