Viharok Erdélyben is

Légköri instabilitásra vonatkozó másodfokú (narancssárga) riasztást adott ki kedd délelőtt az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) az ország területeinek felére.

A következő 24 órára érvényes előrejelzés szerint szerda délelőtt 10 óráig Erdély legnagyobb részében, Olténiában, Munténiában, Moldva északi régióiban, helyenként pedig a Bánságban és Máramarosban is záporok, zivatarok várhatók. A széllökések elérik a 70-90 kilométeres óránkénti sebességet, a villámlást-égzengést jégeső kísérheti. Néhány óra alatt 25-40 liter eső eshet a jelzett térségekben négyzetméterenként, de helyenként ez a mennyiség akár 50-70 liter is lehet.

Az ország többi részében is viharok várhatók, a sárga jelzésű riasztás csak Konstanca és Tulcea megyére nem terjed ki. Ezeken a területeken 50-70 km/h széllökések és négyzetméterenként 20-30 liter csapadék várható.

Munténia és Moldva területeinek nagy részén és Dobrudzsa délnyugati térségében továbbra is kánikula van, a nappali hőmérséklet elérheti a 35-37 fokot, és éjjel sem lesz hűvösebb 20 foknál.