VIDEÓ - A román nacionalisták gyűrűjében érkezik Orbán Viktor Tusványosra

VIDEÓ - A román nacionalisták gyűrűjében érkezik Orbán Viktor Tusványosra
A Calea Neamului és a Frăţia Ortodoxă szervezet közel száz tagja és szimpatizánsa tüntet Tusnádfürdőn Orbán Viktor magyar miniszterelnök érkezésekor.

A tüntetők részt akartak venni a kormányfő 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban tartott beszédén, de a Tusványos szervezői nem engedték be őket a rendezvény területére.

A tüntetők nem kapták meg a bejutáshoz szükséges karkötőket, bár azt állították, hogy regisztráltak az esemény honlapján.

A táborba vezető, az Olt folyón átívelő híd közelébe eljutott tüntetők két ízben is kijátszották a csendőrök éberségét, és folyamatosan haladtak előre a bejárat irányába, elállva az Orbán Viktor magyar miniszterelnök hagyományos tusványosi előadására érkezők útját. Adott pillanatban a tüntetők dulakodtak a csendőrökkel.

A román zászlókat lengető és hazafias dalokat éneklő csoport azt skandálta: “Erdély román föld”! “Orbán, ne feledd, ez a mi országunk!” Azt tapasztaltuk: bekiabálás miatt egy magyar fiatalembert igazoltatott a rendőrség, a válaszoló román tüntetőt viszont nem.