Vasile Marc, a Kolozs Megyei Labdarúgó Testület újraválasztott elnöke

Vasile Marc, a Kolozs Megyei Labdarúgó Testület újraválasztott elnöke
A Kolozsvári Aréna konferenciatermében rendezték a Kolozs Megyei Labdarúgó Testületének választási közgyűlését, amelyen több mint száz küldött az utóbbi négy év munkáját elemezte.

ERKEDI CSABA

Az eseményt megtisztelte Octavian Goga, a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) alelnöke, de részt vett a fórumon Patriţiu Abrudan, a Kolozs Megyei Labdarúgó Testület tiszteletbeli elnöke is, volt nemzetközi játékvezető és megfigyelő.

A hosszantartó beszámoló után, megválasztották az új vezetőséget. Mivelhogy az elnöki tisztségre csak egy jelentkező volt, Vasile Marc, így természetesen  ő került újból a testület élére. Alelnökök egyöntetű szavazattal ifj. Leon Pal (a szamosújvári területi labdarúgó testület elnöke) és Ioan Maja. Felszólalásában, a FRF alelnöke, Octvian Goga kiemelte a kolozsváriak érdemleges tevékenységét, különösen dicsérve az ificsapatok szereplését, jó kezekben van  az utánpótlás. Kevés az a megye Romániában, ahol különféle bajnokságokban 100 (!) ifjúsági együttes szerepel összesen 2105 játékossal.

A felnőtt csapatok szempontjából is jól áll Kolozs megye, ugyanis a megyei és területi bajnokságokban 83 alakulatot tartanak nyilván 1800 játékossal. Amit még megemlítettek a gyűlésen, a játékvezetők hiánya, annak ellenére, hogy az utóbbi négy esztendőben a bírói tanfolyamokat 147 fiatal végezte el, de ez is csekély szám ha figyelembe vesszük a testület által szervezett bajnokságokat. Országszerte az élen áll a Kolozs Megyei Labdarúgó Testület, jelentette ki Octavian Goga. Az elemzésen még szó esett a női labdarúgásról, ahol vidékünk képviselői szép eredményeket mutattak fel a 2013–2016-os időszakban. Csak a teremfocinál maradtak el a sikerek, de a jövőben nagyobb hangsúlyt fognak fektetni ezen a téren is.

Nemsokára kezdődnek a küzdelmek a IV. és V. ligában, Vasile Marc elnök külön is felhívta a csapatok küldötteit, tegyenek mindent a pályák rendebe tételéért. Különösen vidéken  még vannak problémák, de napokon belül ezeket is megoldják, amint arról az illetékesek meggyőztek. Többek között,  a gyűlésen jelen volt Czéger István, Buza község polgármestere, a sport lelkes szervezője és támogatója, aki néhány éve segíti a helyi labdarúgást, úgy ahogyan más szociális és gazdasági megvalósításokban is élen jár. Dés körzetéből még a teremben  voltak Révkolostor és Alsókosály községek elöljárói.