Válaszúton képezte önkénteseit a KIFOR

Válaszúton képezte önkénteseit a KIFOR
A hétvégén Válaszúton gyűltek össze a Kolozs megyei Ifjúsági Fórum tagszervezeteiben tevékenykedő fiatalok és a KIFOR állandó és új önkéntesei. Az immáron harmadik alkalommal megszervezett KIFOR Műhelytáborban az önkéntesek személyiségfejlesztése volt a fő téma.

Péntek délután a rendezvényt Enyedi Tamás, a Kolozs megyei Ifjúsági Fórum elnöke nyitotta meg, aki elmondta, hogy a tábor célja az, hogy az önkénteseket felkészítse és ráhangolja egy újabb kampányidőszakra, a tagszervezetek együttműködésével minél több fiatalt bevonjanak a már felépített és aktív önkéntes csoportba, és hogy lehetőséget teremtsen a fiataloknak a tapasztalatcserére.

A háromnapos interaktív esemény felvezető programját Kádár Petra, a MIÉRT elnökhelyettese tartotta, aki a csapatépítésre és csapatmunkára fókuszált.

Szombat délelőtt Fugel Edina szakmai előadó az énmárka fogalmát fejtette ki, több ötletes és gyakorlatias feladat kapcsán. Délután pedig Deák Ferenc, az RMDSZ Kolozs megyei tanácsosa kampánystratégiákról, kampánykommunikációról beszélt, majd Antal Lóránt, a MIÉRT elnöke, valamint Geréd Imre, az RMDSZ ifjúságért felelős ügyvezető alelnöke köszöntötték a több mint negyven résztvevőt, és maguk is bekapcsolódtak az előadás utáni workshopokba, a csapatok által kidolgozott fiktív kampányszövegek és stratégiák bemutatásába.

A tábor utolsó napján a fiatalok közösen vonták le a következtetéseket, megállapítva, hogy egy önkéntes legjobban a csapatmunka és a közössége által fejleszthető. Az esemény záróakkordjaként a táborozók közösen vettek részt a KIFOR képviseletében az RMDSZ országos kampányindító rendezvényén