Vádol az USR: “előleget fizetett” a PNL, hogy kinevezte a képviselőház elnökének a szociáldemokrata párt politikusát

Sorin Grindeanu ügyvivő képviselőházi elnök

Vádol az USR: “előleget fizetett” a PNL, hogy kinevezte a képviselőház elnökének a szociáldemokrata párt politikusát
Stelian Ion, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) képviselője úgy véli, hogy Sorin Grindeanu ügyvivő képviselőház-elnöki tisztségbe való kinevezésével a Nemzeti Liberális Párt (PNL) előleget fizetett a Szociáldemokrata Pártnak (PSD) a két alakulat közötti szövetségért.

A volt igazságügyi miniszter azt írta Facebook-bejegyzésében, hogy az ügyvivő képviselőházi elnök kinevezéséről tartott szavazáson, az alsóház házbizottságában a PNL törvényhozói tartózkodtak, “szabad utat engedve ezzel a PSD-nek”, és megszegve két héttel ezelőtt adott szavukat, amikor azt ígérték, hogy a házelnöki tisztségre az USR egyik tagját fogják támogatni – írja az Agerpres.

Stelian Ion hozzátette, minden Klaus Iohannis államfő beleegyezésével történt a romániai politikai életben az elmúlt két hónapban, és a közeljövőben is az ő óhaja fogja eldönteni, hogy felélesztik-e a jobboldali koalíciót, vagy a PSD-vel lép kormányra a PNL. “Egyelőre minden politikai gesztusa arra utal, hogy a PSD-vel való szövetséget tartja jobb választásnak” - véli az USR-s politikus.