Újabb mérföldkő a Driblinél: „kiöregedett” az első versenycsoport

Újabb mérföldkő a Driblinél: „kiöregedett” az első versenycsoport
Újabb mérföldkőhöz érkezett a Dribli Erdélyi Gyerekfoci Klub, a focisuli 2018. június 15. búcsúztatta első tanítványait, a 2005-ös korosztály versenycsoportját.

A közös munkát ifjú tehetségekkel 2012 szeptemberében kezdték meg, ekkor még a 2004-es születésű gyerekekkel közösen alkottak egy csapatot. Később a 2004-es születésű gyerekek lassan elmaradoztak az edzésekről, így a 2005-ös korosztály versenycsoportja néhány 2006-os születésű ifjúval egészült ki. Először 2014–2015-ös idényben vettek részt a gyerekfoci klubok számára kiírt hivatalos bajnokságban, ekkor a 9. helyen végeztek. A feladatot a későbbiekben nehezítette, hogy a következő két idényben egy évvel idősebbek ellen kényszerültek játszani.

Az idei szezonban már a 6. helyen zárták a bajnokságot, stabil középcsapattá értek, szinte minden csapattól tudtak pontot szerezni, a Kolozsvári U FC-t például oda-vissza legyőzték (2–0 és 1–0). Bár a számok is mutatják az előrelépést, az igazi fejlődés a játékban mutatkozott meg. Végig szépen focizva, a labdát birtokolva, magabiztos játékkal vitték végig a szezont, majd a rájátszásban minden meccset megnyertek. Ahogy mondani szokás: a hosszú évek kemény munkája meghozta a gyümölcsét!

Talán ennél is nagyobb sikernek könyvelhető el, hogy bebizonyosodott, a Dribli képes profi labdarúgókat is nevelni, hiszen az idén nyártól az immár négyszeres bajnok Kolozsvári CFR 1907 három játékosra is szemet vetett, és elhívta magához. Büszkén elmondható tehát, hogy Fekete László, Lőrincz Joshua és Nemes Csaba immár a profi karrier előszobájába lépett!

Ez azért óriási előrelépés, mert nem mindegy, hogy egy gyerek, egy fiatal játékos hány esztendősen kerül nagy csapathoz. A kisebb korosztályok esetében mindegy, milyen csapatban játszik a gyerek, mert számukra a közösség, az edző és az edzésmódszerek a meghatározóak. A Dribli Erdélyi Gyerekfoci Klub ráadásul a kisebb korosztályokban fel is veszi a versenyt a legnagyobbakkal. Amikor U14-es korosztályba ér egy játékos, akkor viszont már egy csak lépés választja el attól, hogy aláírhassa élete első profi szerződését!

Összegezve a Dribli első féltucat évét, nyugodt szívvel elmondható, hogy nagyszerű hat év áll a klub mögött, ami bizakodásra ad okot a jövőre nézve. Az egyesület hálás szívvel mond köszönetet az edzőknek, a gyerekeknek és az őket bizalommal, türelemmel és szeretettel támogató szülőknek, összességében az egész csapatnak!