Új sportlétesítményekkel gazdagodott Szilágy megye

Új sportlétesítményekkel gazdagodott Szilágy megye
Ha a 80-as évek végén csupán a megyeszékhelyen, Zilahon és néhány kisvárosban (Szilágysomlyó, Zsibó, Szilágycseh) létezett hivatalos labdarúgó-mérkőzéseknek helyet adó stadion, jelenleg Szilágyságban több vidéki település is büszkélkedhet hasonló sportlétesítményekkel.

ERKEDI CSABA

Miután nemrég a Zilah melletti Haraklány szélénél (ahol a 70-es években káposztát termelt az ottani gazdaság) egy korszerű, esti világítással rendelkező pályát létesítettek, a múlt napokban egyszerre két helységben avattak hasonló beruházást. Ipp községben Ilie Năstase és Gică Popescu neves sportemberek jelenlétében felszentelték a Terminal Trans Bitum sportkomplexumot, amely három teniszpályát és egy műfüves focipályát foglal magába, de emellett még működik ott egy bowling- és egy fitneszterem. Valódi sportparadicsom, amiről ezelőtt 26 évvel még nem is mertek álmodozni a szilágyságiak. Az ünnepi szalagvágás alkalmával barátságos labdarúgó mérkőzést szerveztek a házigazdák egy volt román válogatottakból álló (Ioan Ovidiu Sabăut, Miodrag Belodedicset, Dănuţ Luput, Mihai Majearut, Ionel Ganét, Adrian Bumbescut, Florentin Petrét és másokat felsorakoztató), valamint egy környékbeli együttes között. Gică Popescu sérülés miatt mint edző szerepelt a nem mindennapi összecsapáson.

Másnap a Szilágycsehi Silvana Stadion közelében avattak fel korszerű műfüves pályát, ahol ugyancsak fellépett a 80-as évek aranycsapata. Ilyen körülmények között érdemes sportolni a Vén Szilágy környékén. Reméljük, a közeljövőben eredményekben is tükröződik majd a gyökeres változás.