Új orvosi szolgáltatások a tüdőkórházban

A Kolozs Megyei Tanács jóváhagyta, hogy a kolozsvári Leon Daniello Tüdőkórházban két új egészségügyi szolgáltatást lehessen nyújtani. Így a kórház I-es részlegén egy rehabilitációs központot hoznak létre, a III-as részlegén pedig egy alvás közben jelentkező légzési problémákkal foglalkozó központot.

Hasonlóképpen a kórház tordaszentlászlói részlegén egy rehabilitációs laboratóriumot alakítanak ki. 

„Azért egyeztünk bele az új szolgáltatások létrehozásába, hogy minél hatékonyabban járuljunk hozzá a betegek gyógyításához, maximális biztonságban és minőségi szolgáltatásokat nyújtva. A lehető legjobb körülményeket kell biztosítanunk a páciensek megvizsgálása és kezelése érdekében” – nyilatkozta ennek kapcsán Alin Tișe, a Kolozs Megyei Tanács elnöke. 

A három új egységben összesen 28 ágy lesz és a krónikus légzési zavarokban, idiopátiás tüdőfibrózissal, TBC-maradvánnyal, COVID-19 utáni problémákkal, alvási apnoéval diagnosztizált betegeket fogják kezelni. 

A tordaszentlászlói  laboratóriumban ugyanakkor nem csak az oda beutalt betegeket fogadják, hanem a járóbeteg-rendelőből érkezőket is, külön órarend szerint.